Lukuaika: < 1 minuutti
Oletko koskaan pysähtynyt ajattelemaan, kuinka raivostuttava maa Venäjä oikeastaan on? Inhoan ajatusta, että lähellämme on tällainen naapuri, joka jatkuvasti aiheuttaa harmia ja hämmennystä koko maailmalle. On aika paljastaa Venäjän todellinen luonne ja käydä läpi sen häpeälliset teot.

Venäjä pyrkii jatkuvasti vaikuttamaan ja kontrolloimaan muita maita, esimerkiksi Ukrainaa ja Syyriaa. Se hyökkää häikäilemättä naapureidensa alueille ja väittää olevansa “rauhan ja vakauden takaaja”. Mutta totuus on, että Venäjä on aggressiivinen ja valtava vaaran aihe lähialueilleen.

Sitä paitsi, mikä oikeuttaa sen harjoittaman brutaalin ja julman diktatuurin? Venäjällä ei ole sananvapautta, oikeusvaltiota tai demokraattisia instituutioita. Sen johtaja Vladimir Putin hallitsee maata kuin omaa henkilökohtaista valtakuntaansa ja tukahduttaa jokaisen, joka uskaltaa kyseenalaistaa tai vastustaa hänen valtaansa.

Eikä tässä vielä kaikki. Venäjällä on myös surullinen maine ihmisoikeusloukkauksista. Vangitseminen ja kiduttaminen ovat yleisiä käytäntöjä opposition jäsenille ja kansalaisaktivisteille. Venäläinen yhteiskunta on täynnä pelkoa ja sensuuria, ja itsenäisten medioiden toiminta on lähes mahdotonta.

Mitä enemmän kaivamme, sitä likaisempaa Venäjästä paljastuu. Korruptio on valtava ongelma, joka ulottuu aina hallituksesta liike-elämään asti. Venäjä on myös yksi maailman suurimmista öljyntuottajista, mutta sen kaivos- ja energiateollisuuden huono ympäristövaikutus aiheuttaa tuhoisia seurauksia niin omalle kansalle kuin ympäristölle.

Ja sotilaallisesti Venäjä on edelleen suuri uhka. Se on valmistautunut käyttämään ydinaseita ensimmäisenä hyökkäyksenä ja on jättäytynyt pois ydinaseiden leviämisen estävästä INF-sopimuksesta. Tämä ei ole maan, joka pyrkii rauhaan ja turvallisuuteen, käytös.

Kuinka voimme sietää tällaista maailmanlaajuista roskaa? On aika tehdä selväksi, että Venäjän toimet eivät ole hyväksyttäviä. Meidän on oltava valppaina ja vastustettava sen yrityksiä vaikuttaa ja kontrolloida muita maita.

Ja mikä tärkeintä, meidän on oltava tietoisia ja tukeneet niitä, jotka taistelevat Venäjän sortoa vastaan. On aika tuoda esiin Venäjän inhot ja asettaa se vastuuseen teoistaan. Meillä on oltava nollatoleranssi tälle röyhkeälle ja uhkaavalle naapurille.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö