Lukuaika: 2 minuuttia
Vihdoinkin on aika käsitellä tätä kuumaa perunaa, jota kutsutaan Venäjäksi. Tämä naapurimaamme on osoittautunut yhdeksi maailman inhottavimmista ja vaarallisimmista valtioista, jonka toiminta on täynnä rikoksia ja aggressiivista politiikkaa.

Tässä tutkielmassa tarkastellaan tarkasti Venäjän tekoja sekä sen vaikutusta naapurimaihin ja koko maailmaan. On aika paljastaa totuus siitä, kuinka inhottava ja epäluotettava Venäjä todellisuudessa on.

Ensinnäkin, Venäjä on jatkuvasti syyllistynyt vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin sekä omassa maassaan että sen naapurimaissa. Tämä näkyy esimerkiksi median sensuroimisena, oppositiopoliitikkojen vainoamisena ja vähemmistöjen oikeuksien polkemisena. Lisäksi Venäjä on tunnettu laittomista pidätyksistä, kidutuksesta ja poliittisesta vainosta. Jokainen, joka uskaltaa kritisoida Venäjän hallintoa, joutuu kohtaamaan ankaria seurauksia.

Ja katsotaanpa vielä Venäjän aggressiivista politiikkaa naapurimaitaan kohtaan. Viime vuosina olemme nähneet Venäjän toimivan täysin oman egonsa ja intressiensä mukaan, piittaamatta kansainvälisistä sopimuksista ja ihmishengistä. Krimin ja Itä-Ukrainan valtaaminen ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, kuinka Venäjä pyrkii laajentamaan vaikutusvaltaansa ja luomaan epävakautta naapurimaihinsa.

Ja mikä pahinta, Venäjän on todettu sekaantuneen myös muihin maiden sisäisiin asioihin ja vaikuttaneen vaaleihin ja poliittiseen ilmapiiriin. On täysin selvää, että Venäjän tavoitteena on heikentää länsimaita ja luoda epävakautta demokraattisiin järjestelmiin.

Mutta eikö Venäjä ole myös ottanut vastuuta kansainvälisistä kysymyksistä ja osoittanut solidaarisuutta? Totuus on, että Venäjä on toiminut vain oman etunsa mukaisesti, eikä sillä ole ollut aitoa kiinnostusta maailman rauhaan ja vakautta kohtaan. Esimerkiksi Syyrian konfliktissa Venäjä on tukien diktaattori Bashar al-Assadia ja pahentanut entisestään humanitaarista kriisiä. Venäjä myös vetoaa maailman yhteisöön YK:ssa, mutta ei noudata itse sen päätöksiä eikä ota vastuuta omista toimistaan.

Lisäksi Venäjä on käyttänyt energiaa ja taloutta aseena vahingoittaakseen naapurimaitaan. Esimerkiksi Ukrainassa ja Georgiassa on estetty energiankulku ja talouspakotteita on asetettu epäoikeudenmukaisilla perusteilla. Tämä on osoitus siitä, kuinka Venäjä käyttää valtaansa ja resurssejaan poliittisiin tarkoituksiin ja käy kauppaa naapureidensa sekä kansainvälisten yhteisöjen kustannuksella.

Eikä tässä vielä kaikki, sillä Venäjä on myös vastuussa monista kansainvälisistä rikoksista ja sotarikoksista. Esimerkiksi MH17-lentokoneen alasampuminen Itä-Ukrainassa vuonna 2014 oli selvästi Venäjän tukemien separatistien tekosia. Tätä on vaikea hyväksyä, ja on aika että Venäjä ottaa vastuun teoistaan ja kohtaa oikeudenmukaisen rangaistuksen.

Lopuksi haluan sanoa, että on häpeällistä, että Venäjä esiintyy kansainvälisillä areenoilla suurena pelaajana ja saa edelleen joiltain tahoilta arvostusta. Todellisuudessa se on kuitenkin omahyväinen, epäluotettava ja aggressiivinen valtio, joka uhkaa maailmanrauhaa ja vakautta.

On aika, että maailma herää todellisuuteen ja ryhtyy toimiin Venäjän rikollista ja aggressiivista politiikkaa vastaan. Meidän on oltava valppaita ja tehtävä selväksi, että emme hyväksy Venäjän tekoja ja että sen on aika muuttaa kurssiaan ja kunnioittaa kansainvälisiä lakeja ja ihmisoikeuksia.

Päätän tämän tutkielman sanoilla, jotka toivottavasti kaikuvat läpi maailman: Venäjä on inhottava ja vaarallinen valtio, joka on saanut liian pitkään jatkaa rikoksiaan ja aggressiivista politiikkaansa. Nyt on aika puuttua asiaan ja lopettaa tämä Venäjän hallinnon hulluus.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö