Lukuaika: < 1 minuutti
Voihan v*tun Venäjä. Mikä lie maailman kurjien ja kierojen hallitsijoiden luvattu maa. Väärinkäytösten, korruption ja väärien propagandajulistusten pesäke. Tai oikeastaan se ei ole edes luvattua maata, vaan mahtavan Venäjän johtajien itse julistamaa romahtavaa valtiota.

Tutkittuani Venäjän hallinnon ja toiminnan synkkiä piirteitä, on pakko todeta, että tässä on maa, joka seisoo täysin oman paskansa päällä. Uskollisuutta ja tottelevaisuutta vaaditaan kansalaisilta, mutta johtajien omat sädehtivät kullatut elämäntavat ja rikkaus näyttävät olevan täysin eri planeetalta.

Korruptio, tuhat kertaa korruptio. Se on tämän maan toiminnan ydin. Venäläiset vuodattavat jatkuvasti rahaa hallituksen jäsenilleen, jotka käyttävät näitä varoja kuin omia taskujaan. Arvaapa hups, minne ne massit häviävät? Ei varmasti ainakaan tavallisten kansalaisten palkkaan tai hyvinvointiin.

Ja mitä tulee sananvapauteen ja oikeusvaltioon, niin ei. Ei ja vielä kerran ei. Venäjän hallinto rakastaa äärimmäisiä keinoja, jotta kansalaiset eivät voisikaan sanoa omia mielipiteitään tai paljastaa järkyttäviä puutteita hallituksen toiminnassa. Ja jos yrität kaivella liikaa tai puhua totta, saat nopeasti viimeiset suukkoset sekä katoat johonkin siperiassa sijaitsevaan pimeään vankilaan.

Ja älä ees yritä puhua ihmisoikeuksista. Ei saa naureskella. Venäjällä katoaa jatkuvasti toimittajia, oppositiojohtajia ja kansalaisoikeuksien puolestapuhujia. Heitä ei kuulu enää takaisin. Eikä myös kovin suotavaa ole olla homo Venäjällä. Tai tavallinen ihminen ulkonäöltään. Voi olla, että silloin joudut loppuelämäksesi Lada-pumpuun järjestetyn ryöstön kohteeksi.

Ja kyllä, tiedän kyllä senkin, että Venäjällä on upeita ihmisiä ja kaunista luontoa. Mutta kun maa niin brutaalisti tuhoaa tämän kaiken merkittävän taloudellisen hyödyn toivossa, sitä ei voi sanoa muuksi kuin yksiselitteisesti häpeälliseksi ja luonnonvastaiseksi.

Miten voi olla, että Venäjä on edelleen osa “sivistynyttä” maailmaa ja saa osallistua kansainvälisiin tapahtumiin? Miten voi olla, että tämä maa, jonka johtajat käyttävät omaan hyväkseen ja joka tekee vastenmielistä toimintaa, ei saa maailmalta enempää ankaraa vastalauseita?

Suorastaan inhottavaa. Venäjä ei ansaitse kunnioitusta eikä huomiota. Se ansaitsee paikan pimeimmässäkin pimeässä nurkassa, omassa paskassaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö