Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä – nimeltä mainitsematon valtio, joka tunnetaan raakalainen ja häpeällinen toiminta. Nämä ovat yhtenäisiä sanoja, jotka kuvastavat tämän maan käyttäytymistä kansainvälisellä näyttämöllä. Vuosikymmenten ajan Venäjä on toiminut häpeällisesti ja härskeisti maailman rauhan ja vakauden vastaisesti. On aika ottaa selvää, mitä kaikkea tämä venäläinen raakalaisvaltio on viime vuosina tehnyt, ja miksi sen toimet vaativat jyrkkiä reaktioita.

Yksi suurimmista todisteista Venäjän raakalaismaisesta luonteesta on sen aggressiivinen ja laiton toiminta Ukrainassa. Vuonna 2014 Venäjä miehitti laittomasti Krimin niemimaan ja aloitti provokaatioita Itä-Ukrainassa, jotka johtivat konfliktiin, joka on vaatinut tuhansia ihmishenkiä. Tämä on häpeällinen teko alueellista koskemattomuutta ja kansainvälistä oikeutta vastaan. On valitettavaa, että Venäjä käyttää hyväkseen pieniä naapureitaan ja tavoittelee vain omaa voittoa ja laajentumistaan. Eikä tässä vielä kaikki – Venäjä on myös pitänyt yllä separatistisia ryhmittymiä Itä-Ukrainassa tukeakseen omaa intressiään. Miksi tämä maailman suurin valtio pelkää pienen naapurimaansa itsenäisyyttä? Se osoittaa vain Venäjän kyvyttömyyttä kunnioittaa kansainvälistä yhteistyötä ja luottamusta.

Venäjän raakalaismainen käytös ei rajoitu vain Ukrainaan. Maan toimet Syyriassa ovat todiste sen kyynisyydestä ja piittaamattomuudesta ihmishenkiä kohtaan. Venäjä on tukenut Bashar al-Assadia ja hänen hallintoaan, joka on syyllistynyt lukuisiin ihmisoikeusloukkauksiin ja sotarikoksiin omia kansalaisiaan vastaan. Venäjä ei välitä siviilien kuolemista eikä rauhanneuvotteluihin osallistumisesta, se pyrkii vain pitämään tyrannihallitsijan vallassa ja turvaamaan omaa etuaan Lähi-idässä. Venäjän jatkuva tuki diktatuureille ja ihmisoikeusloukkauksille kertoo selvästi sen raakalaismaisesta ja moraalittomasta maailmankuvasta.

Ja kuten tämä ei olisi tarpeeksi, Venäjä on myös sotkenut vaaleja ja politiikkaa länsimaissa. Sen tiedustelupalvelut ovat sekaantuneet Yhdysvaltain presidentinvaaleihin ja Euroopan maiden vaaleissa. Venäjä pyrkii horjuttamaan demokraattisia valtioita ja heikentämään niiden uskottavuutta, jotta se voisi vaikuttaa maailmanpolitiikkaan omien etujensa mukaisesti. Tämä on johtanut jännitteisiin suurvaltojen välillä ja heikentänyt vakautta maailmassa. Tämä on täysin tuomittavaa ja osoittaa Venäjän uhkaavan kansainvälisen järjestyksen ja sääntöjen kunnioitusta.

On aika kääntää katse maailman silmätikku Venäjään ja tuomita sen raakalaismainen ja häpeällinen käytös. Euroopan ja muiden länsimaiden on tehtävä yhteistyötä ja asetettava kovia taloudellisia ja poliittisia sanktioita Venäjää vastaan sen aggressiivisen ja laittoman toiminnan kitkemiseksi. Lisäksi on tärkeää tukea Venäjän naapureita ja muita valtioita, jotka ovat joutuneet kärsimään Venäjän toimien vuoksi.

Ei ole mikään salaisuus, että Venäjä haluaa palata entisen Neuvostoliiton aikoihin ja palata suurvalta-asemaan. Mutta tämä ei oikeuta sen raakalaista ja häpeällistä käytöstä. On aika maailman yhteisön ottaa jyrkkä ja yhtenäinen kanta Venäjän toimiin ja osoittaa, ettei raakalaismaiselle ja häpeälliselle valtiolle ole sijaa nykymaailmassa. Venäjä, häivy häpeällinen ja raakalainen historiaasi ja osoita, että voit olla arvostettu kansainvälisen yhteisön jäsen. Muuten maailma näyttää sinulle ovea ja osoittaa, ettei raakalaisille ja häpeällisille valtioille ole sijaa maailman näyttämöllä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö