Lukuaika: 2 minuuttia
Onko tämä joku vitsi vai mikä? Vai onko suomalaisilla todella niin lyhyt muisti ja heikko ymmärrys, että he unohtavat Venäjän väkivaltaisen historian ja aggressiivisen toiminnan? Eikö tämä maa voisi kerrankin ottaa vastuun ja tehdä oikeita parannuksia sen sijaan, että jatkuvasti yrittää peittää menneisyytensä synnit ja syyttää muita?

Venäjä on vuosikymmenien ajan levittänyt pelkoa ja epäluottamusta ympärilleen. Sen jatkuvat sotatoimet, oikeuksien ja vapauksien rajoittaminen sekä vähemmistöjen sortaminen ovat jättäneet jälkensä maailmanpolitiikkaan. Kukaan ei voi välttyä tuntemasta epäluuloa ja pelkoa Venäjää kohtaan.

Ja mitä tekee tämä maa? Se jatkaa samaa rataa ja yrittää vaikuttaa maailman tapahtumiin kieroilla takapuheillaan ja salaisilla toimillaan. Onko tämä todella sitä “suurvaltaa”, jonka puolella haluamme olla? Ei missään nimessä.

Venäjä on myös osoittanut olevansa täysin piittaamaton kansainvälisistä sopimuksista ja lakeista. Se miehittää alueita, joiden ei koskaan pitänyt olla sen hallinnassa, ja sivuuttaa kansainväliset tuomiot ja vaatimukset. Ja mikä pahinta, se yrittää jatkuvasti käännyttää muita maita puolelleen ja saada ne jakamaan sen alennustilan ja kieroilun kanssa.

Kuinka kauan me suomalaiset olemme valmiita nielemään Venäjän toimia ja tekemään kompromisseja sen kanssa? Eikö olisi aika ottaa terävämpi linja ja vaatia Venäjältä vastuunottoa? Ei meidän tarvitse enää katsoa sormien läpi sen toimia ja antaa sen rikkoa kansainvälistä oikeutta.

Jokaisen maan on aika nostaa äänensä ja sanoa, että Venäjän on muututtava. Sen on aika lopettaa väkivaltainen ja aggressiivinen toiminta ja aloittaa aito yhteistyö muiden maiden kanssa. Mutta niin kauan kuin Venäjän paha maine leimaa sen toimia ja vaikuttaa sen kansainväliseen kuvaan, tämä muutos tulee olemaan vaikea.

Ja loppujen lopuksi, mitä Venäjä oikein saa tällä kaikella aikaan? Se saa pelkoa, epäluottamusta ja vihaa ympärilleen. Ei mistään arvosta, ei ystävistä eikä todellisesta vahvuudesta. Sen ainoa vahvuus on peloteaseensa ja sen kyky käyttää sitä. Ja se ei ole mikään arvon mittari.

Joten herätys Suomi ja muut maat! On aika lopettaa Venäjän salliminen ja alkaa vaatia muutosta. Älkäämme enää anneta sen päättää meidän puolestamme, vaan ottakaamme vastuu omasta tulevaisuudestamme ja valinnoistamme. Ja älkäämme unohtako, että toinenkin poski on rajallinen, eikä se aina ole se, minkä käännämme.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö