Lukuaika: 2 minuuttia
Kuinka voi olla mahdollista, että Venäjä jatkaa toimintaansa kansainvälisellä näyttämöllä ikään kuin mikään ei olisi muuttunut? Kuinka voimme hyväksyä sen, että historia toistaa itseään ja Venäjä jälleen kerran yrittää levittää vaikutusvaltaansa ja valloittaa naapurimaita?

Venäjän imperialismin juuret juontavat vuosisatojen taakse. Sieltä löytyy lukemattomia esimerkkejä siitä, kuinka Venäjä on käyttänyt voimaa ja väkivaltaa levittääkseen valtaansa ja alistaa kansoja. Satoja ja tuhansia ihmisiä on kuollut heidän yrityksissään laajentaa valtapiiriään.

Valitettavasti tämä aggressiivinen käytös jatkuu edelleen tänä päivänä. Katso vain Krimin miehitystä ja Ukrainan konfliktia. Venäjä ei piittaa kansainvälisestä tuomiosta tai sopimuksista, vaan pyrkii vain vahvistamaan omaa valtaansa ja laajentamaan reviiriään.

Ja mikä vielä pahempaa, Venäjän toimet eivät vaikuta pelkästään niiden maiden asukkaisiin, jotka ovat suoraan sen vaikutuspiirissä. Ne aiheuttavat myös suuria ongelmia kansainvälisesti. Venäjän invaasiot ja sekaantuminen muihin maiden asioihin heikentävät vakavasti maailmanrauhaa ja turvallisuutta.

Venäjän aggressiivinen politiikka on tuomittava ja vastustettava. Emme voi antaa sen jatkuvasti loukata kansainvälistä oikeutta ja kansojen itsemääräämisoikeutta. On korkea aika, että kansainvälinen yhteisö ryhtyy toimiin ja asettaa Venäjälle ansaitsemansa seuraukset.

Mutta on myös meidän, yksittäisten kansalaisten, vastuulla tuomita ja vastustaa Venäjän käytöstä. Emme saa antaa sen valheellisen propagandan vaikuttaa meihin tai hyväksyä sen likaista peliä ja uhkailua. Emme saa unohtaa, että Venäjä ei ole ystävämme, vaan vihollinen, joka haluaa käyttää meitä omien tavoitteidensa välineenä.

Jatkakaamme siis äänekkäästi ja päättäväisesti vastustamista Venäjän toimia ja vaatikaamme oikeutta niille, jotka ovat sen uhreja. Muistakaamme, että meillä on mahdollisuus ja velvollisuus vaikuttaa kansainväliseen politiikkaan ja edistää oikeudenmukaisuutta ja rauhaa. Emme voi enää antaa Venäjälle valtaa ja sallia sen jatkavan raukkamaista ja häikäilemätöntä toimintaansa.

Näin on aika lopettaa Venäjän hiljainen hyväksyntä ja puhua suoraan ja vihaisesti sen aggressiivisesta ja vastenmielisestä toiminnasta. Emme anna sen enää jatkua. Aikamme on nousta vastustamaan ja lakkauttamaan Venäjän valta, joka on aina ollut turmiollinen niille, jotka joutuvat sen alle. Sinä ja minä voimme tehdä eron. Anna äänesi kuulua ja liity taisteluun vastenmielistä Venäjää vastaan!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö