Lukuaika: 2 minuuttia
“Kuinka vastenmielinen Venäjä on: Tutkielma Venäjän toiminnasta Suomen suuntaan ja sen vaikutuksista”

Venäjä. Se on maa, joka täyttää kaikkien suomalaisten mielen vihalla ja ärtymyksellä. Vuosikymmenien ajan se on toiminut naapurimaanamme ja tuottanut meille pelkkää pahaa. Miksi emme voi vain päästä eroon tästä inhottavasta naapurista ja vetää rajaa heidän ja meidän välille?

Venäjä on väijyvä peto, joka odottaa vain tilaisuutta iskeäkseen. Sen tuhoisa vaikutus Suomen kansaan ja valtioon on näkynyt jo vuosien ajan. Mitä enemmän olemme yrittäneet päästä eroon Venäjän vaikutusvallasta, sitä tiukemmin se on pitänyt meitä otteessaan.

Venäjän manipulointi Suomea kohtaan on saavuttanut uuden kierroksen viime vuosina. He ovat taitavasti käyttäneet hyväkseen Suomen taloudellista heikkoutta ja pyrkineet vaikuttamaan poliittisiin päätöksiimme. Venäjän presidentti Vladimir Putin on häikäilemättömästi puuttunut Suomen sisäisiin asioihin ja pyrkinyt luomaan itselleen liittolaisia meidän omasta maastamme.

Ei riitä, että Venäjä yrittää vaikuttaa poliittiseen päätöksentekoon. He ovat myös jatkuvasti loukanneet Suomen alueellista koskemattomuutta. Meidän lentomme häirittiin, sukellusveneitä tunkeutui alueillemme ja rajavartiomme haavoittui Venäjän rajan yli tapahtuneessa ampumistapauksessa. Onko tämä jokin vitsi Venäjältä, vai miksi he eivät kunnioita Suomen itsenäisyyttä?

Anna maakunnallisille Mitä hirveämpiä todisteita Venäjän väliintulosta Suomen asioihin on tullut julki, sitä hiljaisempia ovat olleet suomalaisten poliitikkojen vastaukset ja reaktiot. He eivät uskalla ottaa voimakkaampaa kantaa, jottei suhteita Venäjään vaarannet… Höpö höpö! Mitä meillä on menetettävää? Meillä on ainoastaan voitettavaa, jos otamme Venäjän kanssa avoimen ja tiukan linjan.

Erityisesti turhauttavaa on, kuinka Venäjän toimet vaikuttavat suoraan suomalaisten arkeen. Kaksi viheliäistä sotkua on erityisesti nostanut pintaan Suomen ja Venäjän väliset suhteet: Ukrainan kriisi ja Krimin miehitys. Venäjän toimet ovat aiheuttaneet länsimaissa laajan talouspakotteiden aallon. Ja kuka kärsii pakotteista eniten? Tietysti Suomen talous, joka on jo valmiiksi heikossa kunnossa. Kuinka kauan meidän täytyy kärsiä Venäjän kanssa vain siksi, että he haluavat osoittaa voimaansa?

Nyt on aika ottaa selvää, että Venäjä ei ole meidän ystävämme. He eivät halua meidän menestyvän ja vahvistavan asemaamme maailmassa. Sen sijaan he pyrkivät heikentämään meitä ja käyttämään meitä hyväkseen omien tavoitteidensa saavuttamiseksi. On aika olla naapurille selkeä ja selväsanainen: lopettakaa puuttuminen meidän asioihimme ja kunnioittakaa Suomen itsenäisyyttä.

Me olemme väsynyt taistelemaan Venäjän kanssa. Haluamme elää rauhassa ja turvassa omassa maassamme ilman heidän uhkaavaa varjoaan. Vetoan kaikkiin suomalaisiin äänestäjistä poliitikkoihin ja median edustajiin: herätkää ja avatkaa silmänne sille, kuinka vastenmielinen Venäjä todella on. Meidän täytyy puolustaa omaa maatamme ja sen tulevaisuutta, eikä antaa Venäjän määräillä meitä. Aika on nyt toimia ja osoittaa, että Suomi seisoo lujana ja yhtenäisenä Venäjää vastaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö