Lukuaika: < 1 minuutti
Kuinka Venäjä on tullut raadolliseksi ja katalaksi valtioksi? Tämä on kysymys, jota ei voi enää sivuuttaa tai ohittaa hiljaisella huokauksella. On aika tarttua härkää sarvista ja sanoa suoraan: Venäjä on muuttunut vihamieliseksi valtioksi, jonka toiminta on järkyttävää ja tuomittavaa.

Jo vuosien ajan Venäjä on systemaattisesti horjuttanut Euroopan ja koko maailman rauhaa ja vakautta. Sen agressiivinen vaikutus ulottuu sekä sotilaalliselle että poliittiselle alueelle. Se on sekaantunut naapurimaidensa sisäisiin asioihin ja yrittänyt levittää vaikutusvaltaansa ja kontrolliaan ympäri maailmaa.

Silti Venäjä jatkuvasti väittää olevansa rauhaa rakastava ja puolustava valtio. Todellisuudessa se on kuitenkin paljastanut aikeensa kerta toisensa jälkeen. Ukrainan miehitys, Georgian sota ja Syyrian konflikti ovat vain muutamia esimerkkejä Venäjän aggressiivisesta toiminnasta. He valehtelevat ja manipuloivat kansainvälistä yhteisöä ja yrittävät jatkuvasti peittää todelliset aikeensa.

Kuitenkin kaikkein järkyttävintä Venäjän toiminnassa on sen osuus MH17-lennon alas ampumisessa Itä-Ukrainassa vuonna 2014. Tämä tragedia vaati 298 ihmisen hengen, ja alueella toimivat separatistit, joilla oli yhteyksiä Venäjään, ovat vastuussa siitä. Venäjä ei ole koskaan ottanut vastuuta tästä järkyttävästä teosta ja sen sijaan on syytellyt muita ilman todisteita.

Mutta ei riitä, että Venäjä aiheuttaa tuskaa ja kärsimystä muille. Se on myös tukahduttanut sananvapautta ja polkenut ihmisoikeuksiaan omaa kansaansa vastaan. Valtiota johtaa vahva ja kontrolloiva hallinto, joka ei salli kritiikkiä tai vapaita vaaleja. Vain muutama viikko sitten, oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi myrkytettiin ja hänet pidätettiin heti palattuaan Venäjälle. Tämä on vain yksi esimerkki monista, joissa Venäjä sortaa omia kansalaisiaan.

Emme voi enää sivuuttaa sitä faktaa, että Venäjä on raadollinen ja katala valtio. Emme voi katsoa sivusta, kun he jatkavat sortoa ja vaarantavat maailman rauhaa. On aika, että kansainvälinen yhteisö ryhtyy toimiin ja tuomitsee Venäjän toimet. On aika lopettaa hyssyttely ja näyttää, että raakuudelle ja kataluudelle ei ole sijaa meidän maailmassamme.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö