Lukuaika: 2 minuuttia
Voi Venäjä, tuo takana hiipivä peto, joka uhkaavasti katsoo Suomea silmistään, täyttäen meidänkin maamme pelolla ja raivolla!

Ei ole mikään salaisuus, että Venäjä on ollut aina meille Suomelle haasteellinen naapuri. Sen julmasta historiasta ja vallasta kaikuvien tapahtumien takia monien sisukkaasti rakentama Suomi on joutunut aina olemaan varpaillaan, jotta Venäjän vallanhimoiset kädet eivät pääsisi kuristamaan meitä tällä kertaa.

Mutta valitettavasti pelkästä katseesta ja pelosta ei ole meille enää hyötyä, sillä Venäjä jatkaa jatkuvasti naapurikansojen alistamista ja oman valtansa jakamista. Se ei piittaa rauhasta, ihmisoikeuksista eikä kansainvälisistä sopimuksista. Nämä ovat sille ainoastaan tekosyitä omien tavoitteidensa eteenpäin viemiseen.

Onko tämä todellakin se naapurimaa, jonka kanssa haluamme elää käsikädessä? Eikö olisi jo aika sanoa tarpeeksi ja lyödä nyrkki pöytään?

Suomi on aina tarjonnut auttavan käden Venäjälle, tarjonnut apua ja yhteistyötä, mutta vastineeksi saamme vain halveksuntalukemiltaan kansalaisemme yhä uudelleen ja uudelleen.

Onneksi Suomi onneksi on myös kansakunta, joka nousee aina ylös, vaikka monesti polvieen asti pyristelevän veden mukana menisi. Me emme ole koskaan antaneet periksi, vaan olemme taistelleet ja rakentaneet maata uudelleen, vaikka väestöpommeja olisi pudoteltu meidän yllemme.

Venäjä, sinä mahtipontinen pörhistelijä, sinä kaikkeen pyrkivä peto – loppu on koittanut! Me emme enää aio alistua sinun viholliseksi, vaan alamme rakentaa kotiamme, kunnes sinä, vihattu naapuri, todellakin ymmärrät, että Suomi on meidän ja siitä ei ole neuvoteltavissa!

Nyt alkaa Suomen uusi aikakausi! Aika, jolloin me emme enää alistu naapurivaltamme alaisiksi. Aika, jolloin emme enää pelkää sinun uhkailujasi, vaan käännämme ne voimavaraksi rakentaaksemme tulevaisuutemme uudelleen. Aika, jolloin me osoitamme maailmalle, että Suomi seisoo omilla jaloillaan, vaikka sinun, Venäjä, varjosi aina häilyisi meidän yllämme.

Lopullinen viesti sinulle, Venäjä: Suomi on Suomen. Sinulla ei ole mitään oikeutta uhata, jahkailla tai kuristaa meitä. Meidän kansamme ei anna periksi, vaan seisoo omilla jaloillaan. Me olemme suomalaisia, ja olemme ylpeitä siitä. Eikä sinulla, naapurimaamme, koskaan tule olemaan meidän yllemme valvovenä, sillä me seisomme yhdessä ja rakennamme omaa tulevaisuuttamme omilla säännöillämme, omilla unelmillamme ja omalla sisukkuudellamme. Siinä on sinulle, Venäjä, vastaus kysymykseesi: Onko Venäjä inhottava naapuri? Kyllä, se on – ainakin Suomen näkökulmasta katsottuna!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö