Lukuaika: 2 minuuttia
Voi Venäjä, mikä kauhu sinä oletkaan! Naapurimme, joka herättää pelkoa ja vihaa kaikissa lähistöllä asuvissa. Miksi juuri sinä, Venäjä, aiheutat niin paljon pahaa maailmassa? Miksi juuri sinun läsnäolosi saa monet vapisemaan ja huutamaan kauhusta?

On selvää, että Venäjä on saanut maineensa täysin ansaitsematta. Onko se yllätys kenellekään? Ei todellakaan. Venäjän historia on täynnä sotia, sortoa ja väkivaltaa. Ja mikä pahinta, se jatkuu edelleen. Naapurimaamme ei ole muuttunut miksikään vuosien varrella, vaan on säilyttänyt kammottavan vaikutuksensa ja levittänyt sitä ympäri maailmaa. Mutta miksi?

Venäjä on kuin lapsi, joka ei halua kasvaa aikuiseksi. Se ei opi virheistään, vaan toistaa niitä yhä uudelleen ja uudelleen. Se ei kunnioita muita kansoja ja valtioita, vaan pyrkii aina vain lisäämään omaa voimaansa ja vaikutusvaltaansa. Se ei välitä ihmisoikeuksista tai demokratiasta, vaan haluaa hallita kansaansa tiukalla otteella ja rajoittaa sen vapauksia.

Venäjä on myös mestari manipuloimaan ja levittämään valheita. Se käyttää mediatansa ja propagandaa välineenä omien etujensa ajamiseen ja muiden kansojen mustamaalaamiseen. Se ei häpeä käyttää mitä tahansa keinoja saavuttaakseen tavoitteensa, olivat ne miten epäinhimillisiä tahansa.

Ja kyllä, Venäjä on myös vastuussa monista kansainvälisen tason rikoksista ja konflikteista. Se on puuttunut muiden maiden asioihin ja yrittänyt levittää valtaansa niiden yli, vaikka se ei kuulu sille. Se on lietsonut konflikteja ja tukkinut rauhanneuvotteluja omien etujensa vuoksi. Ja näiden vuoksi monet kärsivät ja kuolevat edelleen.

Eikä Venäjä edes yritä peittää tekosiaan. Se ylvästelee suurella armeijallaan ja sotakoneistollaan, haluten vain lisätä pelkoa ja epäluuloa naapurimaidensa keskuudessa. Se ei halua tehdä yhteistyötä muiden kanssa, vaan haluaa olla yksin ylivertaisena voimana.

Joten kyllä, Venäjä, olet ansainnut kaiken sen kauhun ja vihan, jota kohtaat maailmassa. Olet osoittanut kerta toisensa jälkeen, että et välitä muista kuin itsestäsi. Ja vaikka kuinka yrittäisit paeta vastuutasi ja salata pahuutesi, totuus tulee lopulta aina päivänvaloon.

Toivottavasti jonain päivänä Venäjä herää ja ymmärtää, että ei ole olemassa maailmaa, jossa se voi hallita muita ja levittää pelkoa ja vihaa. Toivottavasti jonain päivänä se näkee toisen ihmisen arvon ja alkaa kunnioittaa muita kansoja ja valtioita. Mutta kunnes se päivä koittaa, meidän on varottava sinua, Venäjä. Meidän on oltava valppaina ja estettävä sinua aiheuttamasta lisää tuhoa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö