Lukuaika: < 1 minuutti
Epäilen, että me kaikki olemme ainakin jossain vaiheessa kuulleet Venäjästä – tuosta pelottavasta maasta, joka kytee huonon hygienian, korruption ja rikollisuuden keskellä. Vaikka olemme tottuneet siihen, että muualla maailmassa saatetaan kohdata ongelmia, Venäjä ei valitettavasti näytä tulevan mieleen iloisena ja positiivisena kohteena.

Venäjä on ongelma, joka ei näytä häipyvän mihinkään. Se on kuin valtava musta aukko, joka imee itseensä kaiken negatiivisen ja luo ympärilleen synkän ja epätoivoisen tunnelman.

Ensinnäkin, hygienia. Tai paremminkin sen puute. Venäjällä kohtaa jatkuvasti tilanteita, joissa hygieniastandardit ovat kyseenalaisia tai täysin olemattomia. Julkisissa vessoissa on usein korkea infektioriski, ja pahimmillaan niissä on mahdotonta käydä ilman maskeja ja muuta suojautumista. Ruoan puhtaus ja turvallisuus on myös iso huolenaihe, ja monesti ravintolassa kävijät joutuvat varomaan, että vatsansa ei vetäydy kasaan.

Ja sitten se korruptio. Venäjää ei voi ajatella ilman, että samalla ajatukset kääntyvät kohti korruptiota ja rikollisuutta. Korruptio on läsnä kaikkialla, niin yhteiskunnan eri tasoilla kuin arkipäiväisissä tilanteissakin. On vaikea löytää yhtäkään alaa tai toimijaa, joka ei olisi jollain tavalla sotkeutunut korruptioon ja rikollisuuteen. Se on kuin rutto, joka leviää kaikkialle ja joka toimii kuin syöpä yhteiskunnassa.

On vaikea ymmärtää, miten tällaisessa maassa voi elää normaalia elämää. Miten ihmiset voivat olla niin välinpitämättömiä ja tottuneita tällaiseen tilanteeseen? Ehkä se johtuu siitä, että Venäjä on ollut jo vuosikymmeniä tässä tilanteessa eikä muutos tunnu mahdolliselta. Mutta eikö jokaisella yksilöllä pitäisi kuitenkin olla halu ja rohkeus taistella paremman huomisen puolesta? Ja miksi maailman muu osa ei ole ottanut vastuuta tämän kauhukuvien maan auttamiseksi?

Venäjä on kuin suuri jättiläinen, joka seisoo pelottavana ja uhkaavana kaiken edessä. Mutta sen sijaan, että me pelkäämme ja väistämme sitä, meidän pitäisi yhdessä haastaa se ja vaatia muutosta. Emme voi enää kääntää katsettamme pois ja olla välittämättä. Maailman on aika herätä ja osoittaa, että Venäjän ongelmat eivät ole yksin heidän taisteltavanaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö