Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä, mikä paikka se sellainen onkaan! Maa, jolta ei voi odottaa mitään muuta kuin alhaisia käytöstapoja ja moraalittomuutta. Eikö olekin hävytöntä, että tällainen valtio voi edes olla osa kansainvälistä yhteisöä?

Venäjä, tuo itänaapurimme, joka jatkuvasti yrittää luikerrella vastuuttomaan toimintaansa ja valehdella omista teoistaan. Onko se sitten todella yllättävää, että maan maine maailmalla on kyseenalainen ja jopa pelottava? Heidän aggressiivinen asenteensa ja valheelliset propagandansa saavat aikaan pelkoa ja epäluottamusta kaikkialla.

Kyse ei ole vain siitä, että Venäjä on suuri ja vaikutusvaltainen valtio. Se on myös perinyt historian taakastaan tuhoisia tapoja, joista se ei ole vieläkään oppinut luopumaan. Heidän tekonsa Ukrainassa, Krimillä ja Syyriassa ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, kuinka maa ei piittaa kansainvälisestä oikeudesta ja ihmisoikeuksista. Miksi meidän pitäisi tukea tällaista barbaarista valtiota?

Entäpä sitten Venäjän ihmisoikeustilanne? Se on todella surkea ja häpeällinen, vaikka maan hallitus yrittää esittää muuta. Median sananvapautta rajoitetaan ja oppositiota vainotaan ja vangitaan mielivaltaisesti. Ihmiset eivät uskalla sanoa mitään vastaan, sillä pelko valtion toimesta rankaisuista on todellakin perusteltua.

Ja mistä meillä olisi varaa puhua Venäjän taloudesta? Korruptio rehottaa ja maassa tapahtuu jatkuvasti taloudellisia väärinkäytöksiä. Mutta kuka sitä ihmettelisi, kun valtion johdossa on itsevaltainen KGB:n entinen agentti, jolla ei ole mitään kunnioitusta demokratiaa ja oikeusvaltiota kohtaan.

Vuonna 2014 käynnistyneen Ukrainan kriisin jälkeen Venäjä on entisestään vakuuttanut maailmalle, että sen tavoitteena on vain omien etujensa ajaminen, vaikka se tarkoittaisi muiden maiden itsenäisyyden loukkaamista ja kansainvälisen rauhan horjuttamista. Maan ylimielinen asenne ja halveksunta muita maita kohtaan ovat käsittämättömiä ja tuomittavia.

Venäjä on maa, jolla ei ole mitään sijaa sivistyneessä maailmassa. Sen käytöstavat ja toimintatavat ovat pöyristyttäviä ja ne aiheuttavat pelkästään levottomuutta ja epävakautta. Se on aika lopettaa tämän sodanlietsonnan valtion tukeminen ja avoimesti tuomita sen röyhkeä käytös ja kansalaisten sorto. On aika osoittaa, että emme hyväksy tällaista käytöstä ja että Venäjällä ei ole sijaa kansainvälisellä näyttämöllä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö