Lukuaika: < 1 minuutti
Miksi meillä pitäisi olla yhtään mitään tekemistä sen saastaisen ja rasittavan vallan kanssa, joka on Venäjällä? Jo vuosikymmeniä olemme joutuneet sietämään heidän saastaisia poliittisia järjestelmiään, korruptoitunutta johtajuuttaan ja julmia ihmisoikeusloukkauksiaan.

On todella järkyttävää, että tällainen valtio edelleen nousee maailmanpolitiikan huipulle ja yrittää levittää vaikutusvaltaansa myös naapurimaihinsa. Heidän sotatoimensa Georgiassa ja Krimillä ovat osoitus siitä, kuinka aggressiivisesti he pyrkivät laajentamaan alueellista valtaansa.

Mutta mikä on vielä pahempaa, on se, että heidän saastainen poliittinen järjestelmänsä on syvällä juurtunut ja tuntuu olevan mahdotonta muuttaa. Korruptio rehottaa kaikkialla ja viranomaiset käyttävät valtaansa hyväkseen omaan taloudelliseen hyötyynsä. Muille maille he tarjoavat vain tyhjiä lupauksia ja käytännössä toimivat vain oman etunsa ajamiseksi.

Ja sitten vielä se heidän julma ihmisoikeustilanteensa. Niin monia poliittisia aktivisteja, toimittajia ja ihmisoikeuspuolustajia on vangittu ja kidutettu. Väkivaltaiset pidätykset ja mielivaltaiset tuomiot ovat arkipäivää, ja kansalaisten sananvapautta, mielenosoitusoikeutta ja oikeutta oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin rajoitetaan jatkuvasti.

Miten voimme edes harkita yhteistyötä tällaisen maan kanssa? Meidän on lopetettava hyväksymästä Venäjän saastaista ja rasittavaa valtaa ja sanottava heille tarpeeksi on tarpeeksi! On korkea aika asettaa heille selkeät rajat ja ryhtyä konkreettisiin toimiin vaatiaksemme heitä noudattamaan kansainvälisiä ihmisoikeussäännöksiä.

Ei enää yhteistyötä Venäjän kanssa, ei enää tukia, ei enää myönnytyksiä. On aika osoittaa, että me emme hyväksy heidän saastaista valtaansa ja että meidän on aika olla tiukkoja. Vain siten voimme vaikuttaa heihin ja saada heidät muuttamaan suuntaansa. Vain siten voimme puolustaa omia arvojamme ja välttää oman maamme saastumisen Venäjän valtapyrkimyksillä.

Venäjä – saastainen ja rasittava valta, joka on aika saada päätökseen.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö