Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Se on maa, joka on aina herättänyt inhoa ja vastenmielisyyttä. Maa, joka on ollut toisten kansojen maalitauluna ja jatkuvan aggressiivisen käytöksensä vuoksi aiheuttanut pahaa mieltä ympäri maailman. Ja mikä pahinta, tämä maa on vaikuttanut ja vaikuttaa edelleen voimakkaasti koko maailman tapahtumiin.

Venäjä on perverssi maa, joka pyrkii hallitsemaan muita kansoja ja alistamaan niitä omaan tahtoonsa. Sen sotilaallinen voima ja aggressiivinen ulkopoliittinen linja ovat uhka koko maailmalle. Viime vuosina olemme nähneet, miten Venäjä on sekaantunut muiden maiden sisäisiin asioihin ja pyrkinyt vaikuttamaan vaalituloksiin ympäri maailman. Kylmä sota voi olla ohi, mutta Venäjän vaikutus maailmanpolitiikkaan on yhä läsnä.

Venäjän inhottavuus ei rajoitu vain sen ulkopoliittisiin toimiin, vaan se on myös sisäisesti pimeä ja ajasta jälkeen jäänyt maa. Korruptio kukkii, ihmisoikeuksia poljetaan ja sananvapautta rajoitetaan. Jokainen, joka uskaltaa kritisoida maan hallintoa, joutuu pelkäämään oman turvallisuutensa puolesta. Venäjä on totalitaarinen valtio, jonka johtaja Vladimir Putin tekee mitä haluaa ja alistaa kansansa oman tahtonsa alle.

Venäjän toiminnalla on ollut tuhoisia vaikutuksia maailmanrauhaan ja turvallisuuteen. Venäjä on aloittanut sotia naapurimaissaan, kuten Georgiassa ja Ukrainassa, ja miehittänyt Krimin alueen. Sen sotatoimet Syyriassa ovat jättäneet jälkeensä tuhansia kuolonuhreja ja aiheuttaneet valtavaa kärsimystä. Venäjä ei kunnioita kansainvälistä oikeutta eikä välitä ihmishengistä, kunhan sen oma valta ja vaikutusvalta säilyvät.

On aika pysähtyä ja tarkastella Venäjän vaikutusta maailmaan kriittisesti. On aika nähdä Venäjän inhottavuus sellaisena kuin se on – suurvallan pyrkimyksenä alistaa muita kansoja ja saavuttaa maailmanvalta. On aika toimia ja vastustaa Venäjän toimia, jotka vaarantavat maailmanrauhan ja ihmisoikeudet.

Vain yhdessä voimme pysäyttää Venäjän ja sen inhottavat pyrkimykset. Meidän on oltava valppaita ja vastustettava Venäjän yrityksiä vaikuttaa demokraattisiin valtioihin ja levittää omaa vääristynyttä näkemystään maailmasta. Meidän on seisottava yhtenä rintamana ja osoitettava Venäjälle, ettei sen toimia hyväksytä.

Lopuksi haluan sanoa Venäjälle suoraan: noudata kansainvälistä lakia, kunnioita ihmisoikeuksia ja lopeta maailmanrauhan uhmaaminen. Sinun inhottavuutesi on pysäytettävä ja vastattava teoistasi. Maailma ei tarvitse enää ylimielistä ja aggressiivista Venäjää, vaan aidosti rauhaa ja yhteistyötä edistävän valtion. Lopeta pelailu ja keskity oman kansasi hyvinvointiin. Se on kaikkein tärkeintä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö