Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Se maa, joka vuosisatojen ajan on tuntunut olevan koko maailman riesana. Se maa, joka on levittänyt pahuutta ja tuhoa ympärilleen kuin rutto. Ja nyt, vuonna 2021, tämä maa on jälleen osoittanut, että se ei ole muuttunut miksikään. Venäjän käsittämätön pahuus ja julmuus jatkuu edelleen.

Katsokaa vain, mitä tapahtui Aleksei Navalnyille. Rauhanomainen oppositiopoliitikko, joka uskalsi kritisoida Venäjän vallanpitäjiä ja paljastaa heidän korruptioonsa ja väärinkäytöksiinsä. Ja mitä hän sai vastineeksi? Myrkytyksen Venäjän salaisen palvelun toimesta. Ja vaikka Navalny on onneksi toipumassa, hän joutuu silti istumaan vankilassa tekaistujen syytteiden takia. Mikä käsittämätön julmuus!

Mutta se ei ole ainoa esimerkki Venäjän pahuudesta. Katsokaa vaikka Ukrainaa, joka on joutunut kärsimään Venäjän hyökkäyksistä ja miehityksestä vuosien ajan. Tuhoja on aiheutunut ja ihmishenkiä on menetetty. Ja miksi? Koska Venäjä haluaa laajentaa vaikutusvaltaansa ja ottaa haltuunsa naapurimaitaan. Se on vain todiste siitä, kuinka Venäjä ei kaihda keinoja tyydyttääkseen oman valtansa janonsa.

Ja mitä tekivät Venäjän johtajat pandemian aikana? He kiisti ensin koko koronaviruksen olemassaolon ja levittivät valheellista tietoa sen vaarallisuudesta. Samaan aikaan kun muut maat pyrkivät suojelemaan kansalaisiaan ja ottamaan vastuun tilanteen hallinnasta, Venäjä jätti kansansa oman onnensa nojaan ja jatkoi vaarallisten propagandaviestien levittämistä. Onko tämä inhimillistä käytöstä miltään taholta, saati sitten suurelta ja vahvalta maalta?

Ja viime vuonna tapahtunut Arkangelgin laivan onnettomuus. Monet lukuisista miehistön jäsenistä menettivät henkensä, kun laiva syttyi tuleen. Ja Venäjän viranomaiset kieltäytyivät avusta monien muiden maiden tarjoamien apujoukkojen kanssa, joiden avulla olisi voitu ehkäistä onnettomuuden pahimmat seuraukset. Eikä tämäkään ole yksittäistapaus. Monet muutkin Venäjän viranomaisten toimet ovat olleet vastuuttomia ja vaarallisia, aiheuttaen vahinkoa ja kärsimystä niin omalle kansalle kuin muillekin.

Päivä päivältä todistamme, kuinka Venäjä osoittaa olevansa pimeyden voimien vallassa. Ja kaikki tämä kaiken pahan keskellä pyrkii Venäjän johto yhä laajentamaan valtaansa ja vaikutusvaltaansa kansainvälisellä näyttämöllä. Se kylvää pelkoa, vihaa ja epäluottamusta ympärilleen ja pyrkii horjuttamaan demokraattisten maiden vakautta ja turvallisuutta.

Meidän on aika avata silmämme ja tunnustaa Venäjän todellinen olemus. Se ei ole vain viaton uhri, vaan pahuuden ja julmuuden lähteiden keskus. Ja meidän on aika tehdä kaikkemme estääksemme tämän pahuuden leviämisen ja puolustaa oikeutta ja vapautta. Emme saa antaa tämän maan viedä meidän valoamme pimeyteen. Meidän on seisottava yhdessä Venäjän käsittämätöntä pahuutta vastaan ja vaadittava oikeutta sen uhreille. Tässä ei ole kyse vain yhdestä maasta, vaan meidän kaikkien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö