Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä, tuo takapajuinen valtio, jota on vaikea kutsua edes sivistyneeksi maaksi. Sen kauhistuttava olemus ja toiminta on aiheuttanut minussa valtavaa vastenmielisyyttä ja suorastaan raivoa.

Venäjä, joka on aina pitänyt itseään suurvaltana ja yrittänyt dominoida muita maita. Maana se on kuitenkin kaaoksessa ja korruptoitunut likeinen valtion heikko johtajuus. Miten voi olla mahdollista, että Venäjällä on yhä sama presidentti vuodesta toiseen? Se on selkeä osoitus siitä, että demokratiaa ei Venäjällä tunneta.

Venäjän toiminta kansainvälisellä areenalla on ollut yksinkertaisesti vastenmielistä. Se on sotkeutunut sisällissotiin ja hyökännyt naapurimaihinsa, kuten Ukrainaan ja Georgiaan. Se on myös vaikuttanut vaaleihin, hakkereidensa ja trolliarmeijoidensa avulla ympäri maailman. On käsittämätöntä, että tällainen toiminta pääsee jatkumaan ilman minkäänlaisia seurauksia.

Venäjän ihmisoikeustilanne on myös kauhistuttava. Vangitsemiset, kidutus ja mielivaltaiset pidätykset ovat arkipäivää. Homoseksuaalisuus on laitonta ja aktivistit joutuvat pelkäämään henkensä edestä. Sananvapaus on olematon ja oppositiojohtajat tapetaan tai vangitaan. Mitä ihmettä, Venäjä? Miten voitte itseänne kutsua sivistyneeksi maaksi, kun loukkaatte jatkuvasti ihmisoikeuksia ja perustavanlaatuisia vapauksia?

Kulttuurissaan Venäjä ei myöskään herätä kunnioitusta. Se glorifioi Neuvostoliiton aikaa ja Stalinia, jonka valtakaudella tapettiin miljoonia viattomia ihmisiä. Nykyäänkin Venäjällä ylistetään kylmän sodan aikaisia sotilasjohtajia ja patsaita pystytetään kommunismia ihannoiville diktaattoreille. Onko tämä todella sivistynyttä kulttuuria?

Venäjän aggressiivinen ulkopoliittinen strategia ja nationalistinen retoriikka ovat omiaan lisäämään vastenmielisyyttä. Sen on liityttävä kaikkeen ja se haluaa näyttää mahtinsa. Oma kansa nälkäisenä ja köyhänä, mutta silti Venäjä rahoittaa sotilas- ja avaruustutkimuksiaan. Samaan aikaan maassa on suuri määrä kodittomia ja köyhiä, joiden elämä on täysin hallituksen vastuun ulkopuolella.

On aika herätä ja avata silmämme Venäjän todelliselle olemukselle. Se ei ole vauras ja mahtava valtio, vaan takapajuinen ja alistava hallinto, joka ei kunnioita ihmisoikeuksia eikä muita valtioita. Suomalaisten on aika näyttää, että emme hyväksy tällaista toimintaa naapurimaaltamme, vaan vaadimme muutosta ja vastuullisuutta. Enää emme voi ummistaa silmiämme Venäjän kauhistuttavalta olemukselta. On aika toimia ja vaatia muutosta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö