Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Se on naapurivaltio, josta moni Suomessa saattaa puhua hiljaisella äänellä tai jopa kehaista sen kauneutta ja kulttuuria. Mutta minä en mene sieltä missä aita on matalin. Sanon sen ääneen ja selvästi: Venäjä on kauhistuttava ja piilotettu uhka Suomelle.

Viime aikoina on nähty selviä merkkejä siitä, miten Venäjä käyttää valta-asemaansa hyväkseen ja yrittää vaikuttaa Suomen päätöksiin. Me olemme vain pieni ja heikko naapuri, jota Venäjä voi kohdella miten haluaa. Onko tämä todella sitä ylistettyä ystävällistä naapurin kanssakäymistä?

Venäjän aggressiivinen politiikka on uhka meille Suomessa monella tapaa. Se heikentää turvallisuuttamme ja talouttamme. Onko se muka oikein, että Venäjä pyrkii laajentamaan vaikutusvaltaansa Suomen alueelle ja yrittää hallita meidän resurssejamme?

Ja vielä pahempaa, Venäjä yrittää vaikuttaa meidän sisäisiin asioihimme. Hyvä esimerkki tästä on Kremlin rahoittama disinformaatiokampanja, joka levittää valheita ja mustamaalaa Suomea kansainvälisessä mediassa. Miksi meidän pitäisi sietää tällaista hyökkäystä, joka vahingoittaa mainettamme ja turvallisuuttamme?

Eikö ole myös erittäin huolestuttavaa, miten Venäjä pyrkii vaikuttamaan meidän hallitukseemme ja poliittiseen päätöksentekoomme? Vieläkö muistamme vaalirahakohun ja sen yhteydet Venäjään? Ovatko meidän johtajamme todella niin naiiveja tai käyttämättömiä, että päästävät naapurimaan sekaantumaan meidän asioihimme?

Minun mielestäni meidän tulisi olla hereillä ja taistella vastaan tätä kauhistuttavaa uhkaa vastaan. Meidän täytyy muistaa historian opetukset ja olla valmiita puolustamaan omaa maatamme ja kansaamme. Ei ole hyväksyttävää, että Venäjä yrittää alistaa meidät ja me annamme sen tapahtua vain hyvän naapuruuden nimissä.

Venäjä on piilotettu uhka Suomelle ja meidän on aika avata silmämme ja ryhtyä toimiin sen torjumiseksi. Riittävätä pehmeitä arvosteluja ja lepsuilua. Tahdon nähdä meidän hallituksen ottavan vahvan ja selkeän kannan Venäjän aggressioita vastaan. Tahdon nähdä kansalaisten heräävän ja vaativan vahvempaa puuttumista tähän uhkaan.

Meidän on aika näyttää, että Suomi ei ole mikään pelinappula Venäjän käsissä, vaan itsenäinen ja vahva valtio, joka puolustaa itseään ja arvojaan. On aika lopettaa Venäjän ylistäminen ja alkaa nähdä todellinen uhka, joka se on Suomelle. Herätkää ja taistelkaa, kanssakansalaiseni, ennen kuin on liian myöhäistä!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö