Lukuaika: 2 minuuttia
Miksi meidän pitäisi pysyä hiljaa ja antaa sen tapahtua? Miksi meidän pitäisi sietää ja unohtaa?
Venäjä, tämä peto valtio, joka on vuosisatojen ajan tallonut meitä suomalaisia ja muita naapuriensa kansoja, yhä jatkaa raivokasta menneisyytensä kieltämistä ja hirmuvaltaansa tämän päivän maailmassa.

Venäjä, joka väittää olevansa suurvalta ja haluaa olla johtaja maailmassa, ei ole tehnyt mitään parantaakseen suhtautumistaan entisiin vallattomiinsa ja nyt itsenäisiin valtioihin. Sen sijaan se haluaa jatkaa alistamista ja valta-asemansa säilyttämistä. Todisteet sen törkeistä teoista ja epäinhimillisestä toiminnasta ovat silmiemme edessä.

Venäjän historia on veristä ja julmaa. Se on valloittanut ja alistanut monia valtioita, mukaan lukien meidät suomalaiset. Se on käyttänyt sotaa ja pelkoa hallintakeinonaan ja on edelleen valmis käyttämään niitä kaikkia, jotta sen etu ja valta säilyvät. Se kieltää kansanmurhansa ja sotarikoksensa ja jopa juhlii niitä. Miten voimme unohtaa miljoonat viattomat uhrit, jotka ovat kuolleet Venäjän toimesta?

Nykypäivänä Venäjä jatkaa epäoikeudenmukaista toimintaansa. Se sekaantuu muiden valtioiden asioihin ja pyrkii levittämään vaikutusvaltaansa. Se uhkailee ja turmelee naapurivaltioiden rauhaa ja turvallisuutta. Se kohtelee kansalaisiaan ankarasti ja rikkoo ihmisoikeuksia. Se rakentaa uusia armeijan tukikohtia lähelle rajojamme, ja sen aggressiivinen sotilaallinen läsnäolo on selkeä uhka meille.

On aika lopettaa Venäjän vastainen suvaitsemattomuus ja vaihtaa se todelliseen vastarintaan. Meidän on oltava yhtenäisiä ja seisottava lujana, jotta voimme vastustaa tätä pahantahtoista ja valtaa himoitsevaa valtiota. Emme voi antaa sen jatkuvasti kylvää pelkoa ja tuhoja. Emme voi sallia sen jatkossa panna omia etujaan ja valtaansa rauhan ja oikeudenmukaisuuden edelle.

Venäjä, me emme hyväksy sinun vastenmielisyyttäsi. Me emme unohda sinun hirvittävää menneisyyttäsi tai sivuuta nykyistä epäoikeudenmukaisuuttasi. Me vaadimme vastuunottoa ja oikeutta meille ja kaikille niille, jotka ovat kärsineet sinun kädestäsi. Lopeta aggressiivinen toimintasi ja opi kunnioittamaan muita valtioita ja niiden kansoja.

On aika astua esiin ja osoittaa Venäjälle, että emme pelkää sinua enää. Me olemme vapaita ja itsenäisiä valtioita ja me emme anna sinun enää tallata meitä nurin. Venäjän vastenmielisyys päättyy tänään.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö