Lukuaika: 2 minuuttia
Minun on pakko purkaa tässä artikkelissa sisälleni kertynyt raivo ja viha. On aika puhua suoraan ja nostaa esiin asia, joka on vaivannut suomalaisia jo pitkään. Venäläisten kulttuuristen loukkausten läsnäolo Suomessa on kerta kaikkiaan käsittämätöntä ja tuomittavaa.

Venäjä on aina ollut naapurimme ja suhteemme ovat vuosien saatossa olleet monenkirjavat. Nykyään meidän välillämme on jatkuvasti läsnä välinpitämättömyys ja vastakkainasettelu. Venäjä ei selvästikään kunnioita Suomea eikä suomalaista kulttuuria. He ovat tulleet tänne levittämään omaa propagandaa ja vaikuttamaan meidän yhteiskuntaamme. Miksi? Siksi, että he haluavat säilyttää oman vahvan asemansa ja kaapata alueitamme.

Suomessa on jo vuosikymmenien ajan ollut näkyvissä venäläisen kulttuurin vaikutus. Meidän lehdistöämme kontrolloidaan ja suomalainen media on täynnä Venäjän propagandaa. He ovat soluttautuneet lähes jokaiseen suomalaiseen yhteiskuntaluokkaan ja vaikuttavat myös politiikkaamme. Lisäksi he yrittävät vaientaa meidät ja tuhota suomalaista identiteettiä. He haluavat, että me uskomme vain heidän totuuteensa ja hyväksymme heidän toimintatapansa.

Yksi suurimmista kulttuurillisista loukkauksista on ollut venäläisten jatkuva väheksyminen suomalaista historiaa ja kulttuuria kohtaan. He ovat häpäisseet meidän sankariemme muistoa ja yrittäneet vääristellä tapahtumia, jotka ovat olleet meille suomalaisille tärkeitä. He eivät välitä siitä, miten paljon olemme joutuneet kärsimään ja taistelemaan oman itsenäisyytemme puolesta.

Mikä pahinta, Venäjä on myös käytännössä laittanut koko Suomen boikottiin. He ovat lopettaneet elintarvikkeidensa tuonnin maahamme ja aikovat vielä lopettaa öljyn ja kaasun toimitukset. Tämä on täysin kestämätöntä ja osoittaa, miten halveksivasti he suhtautuvat Suomeen ja sen kansalaisiin.

Siitä huolimatta, Suomi on joutunut tekemään kompromisseja ja kumartamaan Venäjän edessä, jotta suhteet pysyisivät edes jollain tasolla toimivina. Mutta tämä ei saa enää jatkua. Meidän on aika puolustaa omaa kulttuuriamme ja osoittaa Venäjälle, ettemme suostu enää olemaan heidän pelinappuloitaan.

Jos haluamme säilyttää oman identiteettimme ja kunnioittaa omaa historiaamme, meidän on aika tuomita ja vastustaa Venäjän kulttuurillisia loukkauksia. Me emme saa enää antaa heidän vaikuttaa meidän yhteiskuntaamme ja saada meitä luopumaan omista arvoistamme. Se ei ole vain meidän velvollisuutemme tulevia sukupolvia kohtaan, vaan myös osoitus siitä, että Suomi seisoo omilla jaloillaan ja puolustaa itseään.

Lopuksi haluan sanoa suoraan Venäjälle: lopettakaa kulttuuristen loukkausten levittäminen Suomeen ja kunnioittakaa meidän kulttuuriamme ja historiaamme. Me emme tule hyväksymään teidän vallankäyttöänne ja yrittämiänne alistamista. Vihollistemme on aika lopettaa meidän syrjimisemme ja yrittää löytää yhteisymmärrys sekä kunnioittaa meitä niin kuin me kunnioitamme teitä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö