Lukuaika: 2 minuuttia
Olemme jälleen kerran saapuneet tähän pisteeseen: Venäjän häiritsevä läsnäolo ja sen aiheuttama epävakaus ovat aiheuttaneet mielipahan ja vihan tuntemuksia ympäri maailmaa. Venäjän historia on täynnä julmuutta, sortoa ja aggressiota, ja sen vaikutukset tuntuvat vielä tänäkin päivänä.

Venäjän aikakaudet ovat olleet toinen toistaan kauheampia ja ahdistavampia. Aina on löytynyt uusi tapa tehdä pahaa ja aiheuttaa kärsimystä kansansa ja naapureidensa keskuudessa. Entinen Neuvostoliitto oli väkivallan ja sortojen valtakunta, joka piteli kansaa tiukassa otteessaan ja tukahdutti kaikenlaisen vastarinnan.

Mutta mikä on muuttunut nykyisessä demokraattisessa Venäjässä? Ei juuri mikään. Vladimir Putinin valtakausi on ollut yhtä mieltä pahoittavaa kuin edeltäjänsäkin. Hänen kädenjälkensä näkyy kaikkialla maassa: toimittajien ja ihmisoikeusaktivistien vaino, poliittiset murhat, korruptio ja kansalaisyhteiskunnan tukahduttaminen.

Venäjän aggressiivinen ulkopolitiikka on aiheuttanut konflikteja ja jännitteitä naapurimaiden kanssa. Ukrainan Krimin valtaaminen oli osoitus Venäjän halusta laajentaa valtaansa ja piittaamattomuudesta kansainvälisistä sopimuksista. Tämä on vain yksi esimerkki Venäjän brutaalista toiminnasta, joka on aiheuttanut katastrofaalisia seurauksia alueille ja ihmisille.

On selvää, että Venäjä ei ole muuttunut paremmaksi valtioksi vuosikymmenten saatossa. Se on edelleen manipuloiva ja aggressiivinen toimija, joka pyrkii vain edistämään omia etujaan muiden kustannuksella. Se on häpeäksi demokratialle ja ihmisoikeuksille.

Meidän on herättävä todellisuuteen ja nähtävä Venäjän luonnon ydin: sen hallitsijat ovat pelkkiä verenimijöitä, jotka eivät välitä kansastaan tai maailmasta. He teeskentelevät olevansa demokraattinen maa, mutta todellisuudessa he ovat vain valheiden, petosten ja pelon levittäjiä.

Meidän on tehtävä kaikkemme vastustaaksemme Venäjän aggressiota ja tyranniaa. Emme saa kääntää katsettamme pois ja antaa heidän jatkaa valloitusretkiään ja ihmisoikeusloukkauksiaan. Meidän on seisottava yhdessä ja tuomittava heidän toimintansa kerta toisensa jälkeen.

Venäjä on saanut tarpeeksi aikaa toimia pahantahtoisesti ja rikkoa kansainvälistä lakia rankaisematta. On aika lopettaa tämä ylimielisyys ja asettaa heidät vastuuseen teoistaan. Emme saa antaa heidän jatkaa tätä luonnotonta ja tuhoavaa menoaan.

Vihaamme Venäjää sen ahdistavuuden ja epävakauden takia, jotka se on aiheuttanut maailmassa. Emme voi enää katsoa toimettomana, vaan meidän on otettava ohjat käsiimme ja tuotava Venäjä vastuuseen. Nyt on aika astua esiin ja osoittaa, että emme hyväksy tätä käytöstä. Lopettakaamme Venäjän vallankäytön palkitseminen ja osoittakaamme, että he eivät voi jatkaa näin ilman seurauksia.

Venäjä on kansakuntana ansainnut meidän vihamme ja halveksuntamme. Sen hallitsijat ovat ansainneet vain tuomion ja oikeudenmukaisen rankaisun teoistaan. Emme saa antaa heidän jatkaa kansojen ja ihmisten ahdistamista. On aika tehdä loppu Venäjän kierosta ja mieltä pahoittavasta aikakaudesta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö