Lukuaika: < 1 minuutti
Venäläiset, nuo epämiellyttävät olennot, jotka tuntuvat olevan joka paikassa ja aiheuttavat pelkkää harmia ja vaivaa. Heidän epäkunnioittava käytöksensä ja ärsyttävä kielenkäyttönsä saavat minut kiehumaan raivosta.

Ei ole päivääkään, etten joutuisi kohtaamaan heitä. Metrossa he tukkivat käytävät välinpitämättömästi, eivätkä anna tilaa muille matkustajille. Ruokakaupassa he tunkeilevat ja tökkivät minua ostoskärryillään, ikään kuin minulla ei olisi oikeutta olla siellä.

Mutta kaikista eniten minua ärsyttää heidän käytöksensä liikenteessä. Heidän ohittamistaitonsa ovat todella rajalliset, eikä heillä näytä olevan aavistustakaan liikennesäännöistä. He ajavat kuin hullut ja aiheuttavat vaaratilanteita jatkuvasti. Heidän ajokieltonsa tulisi ehdottomasti laajentaa myös muille tienkäyttäjille, sillä heidän ajokäyttäytymisensä on kaukana turvallisesta ja kohteliaasta.

Mutta ei tässä vielä kaikki. Heidän tapansa keskustella on myös suorastaan sietämätöntä. He puhuvat aina niin kovalla äänellä ja tuntuvat riitelevän joka asiasta. En voi olla kuuntelematta, kun he jatkuvasti huutavat mitä erilaisimmissa tilanteissa. Eikö heille ole opetettu, että ympäristöä tulee kunnioittaa ja muiden ihmisten puheille tulee antaa tilaa?

Ja sitten vielä nämä Venäjän vastaisen propagandan levittäjät – eivät he tunnu ymmärtävän, että kaikki eivät ole kiinnostuneita heidän poliittisista mielipiteistään. Heidän jatkuvat yrityksensä todistaa Venäjän ylivertaisuutta ja muiden maiden huonoutta ovat suorastaan naurettavia. Onko heidän olemassaolonsa jonkinlainen vitsi?

Ja kun päästään vielä ruokiaiheeseen, niin en voi olla mainitsematta heidän epämiellyttävää ruokakulttuuriaan. Pelkkää rasvaista ja raskasta ruokaa, jota heidän onneksi ei tarvitse sietää kuin vain lyhyitä aikoja. Mutta silti he tuntuvat pitävän sitä parhaimpana herkkunaan, miten outoa!

Voisin jatkaa vielä pitkään tätä listaa kaikista niistä asioista, jotka tekevät venäläisistä erittäin epämiellyttäviä olentoja. Mutta haluan vain lopuksi todeta, että toivottavasti heidän olemassaolonsa olisi vähemmän näkyvää ja häiritsevää jatkossa. Ennen kaikkea toivoisin, että he oppisivat käyttäytymään kunnolla ja kunnioittamaan muita ympärillään olevia ihmisiä ja kulttuureja.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö