Lukuaika: < 1 minuutti



Venäjän nukke-viranomainen joka osallisena alue-varkauteen ilkkuu saavansa taktista etua Kah’ovkan padon tuhoutumisesta Ukrainassa.
Tämä väite on jälleen yksi esimerkki Venäjän kyynisestä ja häikäilemättömästä toiminnasta naapurimaataan vastaan. Venäjän asettama H’ersonin alueen kuvernööri Vladimir Saldo on ilmeisesti erittäin tyytyväinen tilanteeseen, sillä hän kommentoi Venäjän televisiossa, että tuho hyödyttää Venäjän joukkoja operatiivisesti ja taktisesti.

Saldo väittää, että Ukraina olisi itse tuhonnut padon, mutta samalla hän paljastaa Venäjän todellisen tarkoituksen: tulvat auttavat Venäjää puolustautumaan mahdollista Ukrainan vastahyökkäystä vastaan. Tämä on täysin epäinhimillistä ja julmaa. Venäjä ei näköjään välitä siitä, että tuhojen seurauksena tuhannet ihmiset joutuvat pakenemaan kodeistaan ja kärsimään tulvien aiheuttamasta tuhosta.

Saldo väittää myös, että Ukraina olisi suunnitellut padon räjäyttämistä saadakseen strategista etua. Tämä on täysin järjetöntä ja perusteetonta. Ukraina ei ole koskaan pyrkinyt aloittamaan sotaa naapurimaataan vastaan, vaan se on joutunut puolustautumaan Venäjän hyökkäyksiltä ja miehitykseltä. Saldo yrittää kääntää tilanteen päälaelleen ja syyttää Ukrainaa omista rikoksistaan.

On myös huomionarvoista, että Venäjä ja Ukraina syyttävät toisiaan padon tuhoamisesta. Tämä on tyypillistä Venäjän propagandaa, jolla se yrittää hämätä kansainvälistä yhteisöä ja peittää omat rikoksensa.

On täysin selvää, että Venäjä pyrkii hyötymään Ukrainan kärsimyksistä ja luomaan strategisia etuja itselleen. Tämä on jälleen yksi esimerkki Venäjän aggressiivisesta ja häikäilemättömästä toiminnasta, joka on jatkunut jo liian pitkään. Kansainvälisen yhteisön on reagoitava ja asetettava Venäjälle selkeät sanktiot ja paineet, jotta se lopettaisi Ukrainan miehityksen ja väkivallan. Ukrainan kansa ansaitsee rauhan ja oikeudenmukaisuuden, ei enempää kärsimystä Venäjän vallanhimoisten tavoitteiden takia.

Lue myös edellisen päivän kommentit samalta herralta:

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö