10603 latausta vuorokaudessa
9352 artikkelia

2023/06/10


Valko-Venäjän hallitus, jota diktaattori Alexander Lukashenko johtaa, on luovuttanut Venäjälle 131 582 tonnia ammuksia, kertoo valkovenäläisen toimittajan Anton Motolkon tutkimusprojekti.

Tutkija viittasi rautatieunionin tietoihin, jotka kuvasivat sotatarvikkeiden viennin Valko-Venäjältä Venäjälle tammikuusta 2022 helmikuuhun 2023.

Valko-Venäjä siirsi keskimäärin yli 10 000 tonnia ammuksia Venäjälle kuukausittain, kymmenen kertaa enemmän kuin ennen täysimittaisen sodan alkua. Tämä lisääntynyt siirto alkoi välittömästi Venäjän 24. helmikuuta tapahtuneen täysimittaisen hyökkäyksen jälkeen.

Valko-Venäjän 43. raketti- ja ammusvarasto toimitti suurimman osan ammuksista, perässä tulivat 46. varasto ja 1405. tykistövarikko.

Raportin mukaan Valko-Venäjältä peräisin olevia ammuksia ei toimitettu vain Venäjän alueelle, vaan myös miehitetylle Ukrainan alueelle, mukaan lukien Krimin niemimaa.

Venäläisjoukot käyttivät Valko-Venäjää tukikohtana ja koulutusalueena koko sodan ajan, ja he hyökkäsivät myös Valko-Venäjältä ensimmäisessä vaiheessa, joka huipentui Kiovan taisteluun.


Satunnainen:


Vastaavia: