Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Tuo naapurimaa, joka aiheuttaa minulle pelkkää vihaa ja vastenmielisyyttä. En voi ymmärtää, miten jokin maa voi olla niin kuvottava ja samalla niin lähellä meitä.

Ensinnäkin, voimme aloittaa itse valtionjohdosta. Vladimir Putin, tuon mahtavan maanpäällisen saatanan, joka on hallinnut Venäjää jo vuosikymmeniä ja tuntuu jatkavan sitä ikuisuuteen. Hänen autoritaarinen hallintonsa ja julmat teot ovat pelottavia ja herättävät kysymyksen siitä, onko hän edes ihminen vai paholaisen ruumiillistuma.

Mutta se ei ole ainoa syy, miksi Venäjä saa minut raivon valtaan. Heidän toimintansa kansainvälisissä asioissa on suoraan sanottuna vastenmielistä. He eivät välitä muiden maiden mielipiteistä tai sopimuksista, vaan toimivat oman mielensä mukaan ja rikkovat ihmisoikeuksia miten haluavat. Jo pelkästään Krimin miehittäminen ja Ukrainan konflikti osoittavat, millainen aggressiivinen ja häikäilemätön kansakunta Venäjä on.

Entä sitten heidän suhtautumisensa homo-, bi- ja transihmisiin? Tai ylipäätään kaikkiin vähemmistöihin? Venäjän homovastaisuus ja vihamielisyys muuta seksuaalista suuntautumista kohtaan saa minut tuntemaan kuvotusta ja vihaa. Kuka he ovat päättämään, kenen rakkaus on oikeaa ja kenen ei?

Ja älkää edes mainitko medianvapautta Venäjästä puhuttaessa. Niin sanottu “valtionkontrolli” ja sensuuri ovat täysin absurdeja ja loukkaavat ihmisoikeuksia. Ei ole mitään syytä, miksi kansalaisilla ei pitäisi olla oikeutta sananvapauteen ja monipuoliseen mediaan.

Venäjä ei myöskään ole kovin ystävällinen naapurimaa. Heidän välinpitämättömyytensä ja toisinaan jopa avoin vihamielisyytensä muita Itä-Euroopan maita kohtaan tuntuu loputtomalta. Ja heidän asevarustelunsa vain kasvaa ja kasvaa, jättäen muut maat jälkeensä.

Tämä kaikki aiheuttaa minussa vain inhon ja pahan olon tunteita. Ja mietinkin, miksi me olemme joutuneet tällaisen maan naapuriksi. Olisihan meillä voinut olla jotain muita naapurimaita, jotka eivät aiheuttaisi näin voimakkaita negatiivisia tuntemuksia.

Mutta ehkä se on vain pakko hyväksyä. Venäjä on osa naapurustoamme, ja meidän on elettävä sen kanssa. Mutta se ei tarkoita, että minun täytyy pitää siitä tai olla hyväksymättä sen toimia. Venäjä on kuvottava ja epämiellyttävä valtio, joka herättää minussa vain vihaa ja vastenmielisyyttä. Toivottavasti joskus tulevaisuudessa asiat voivat muuttua ja voimme elää ystävällisemmin ja harmonisemmin naapurimaiden kanssa, mutta toistaiseksi suhtautumiseni Venäjään ei muutu. Saatanan valtakunta, siinä se on.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö