9906 latausta vuorokaudessa

8207 artikkelia

2023/07/05

Venäjän miehittämä Zaporizhzhian ydinvoimala menetti jälleen yhteyden ulkoiseen päävoimalinjaan heinäkuun 4. päivänä, kertoi Ukrainan valtion ydinenergiajärjestö Energoatom.

Euroopan suurin ydinvoimala sijaitsee miehitetyssä Enerhodarin kaupungissa ja se siirtyi käyttämään ainoaa saatavilla olevaa 330 kilovoltin (kV) varavoimalinjaa, joka oli hiljattain kytketty uudelleen päälle maaliskuun 1. päivän jälkeen.

Ennen Venäjän miehitystä maaliskuussa 2022 Zaporizhzhian ydinvoimalalla oli kuusi varavoimalinjaa ja neljä päävoimalinjaa, joiden jännite oli 750 kV.

Euroopan suurin ydinvoimala on kokenut merkittäviä ongelmia sähkönsiirrossa Venäjän käynnistettyä täysimittaisen hyökkäyksen Ukrainaan ja käytännössä miehitettyä voimalan.

Venäläisjoukot ovat käyttäneet ydinvoimalaa sotilastukikohtanaan hyökätessään Ukrainan hallitsemalle alueelle Dnipro-joen yli.

Venäjän hyökkäysten vuoksi voimala on joutunut useita kertoja täysin irrotetuksi Ukrainan sähköverkosta ja turvautunut dieselgeneraattoreihin.

Kesäkuun 20. päivänä Zelenskyi kertoi tiedustelutietoihin vedoten, että Moskova harkitsi terrori-iskua ydinvoimalaan säteilyvuodon avulla.

Lue myös:


Satunnainen:


Vastaavia: