9924 latausta vuorokaudessa

7953 artikkelia

2023/07/14

BRICS-maiden johtajat osallistuvat tulevaan huippukokoukseen Etelä-Afrikassa, kertoo Eyewitness News 14. heinäkuuta lainaten BRICS Business Councilin Stavros Nicolaouta.

“Odottakaa useita valtionpäämiehiä. Mutta tärkeintä on, että viisi BRICS-maiden valtionpäämiestä osallistuu foorumiin”, Nicolaou sanoi BRICS Business Councilin kokouksessa Sandtonissa 13. heinäkuuta.

Venäjän diktaattori Vladimir Putinin mahdollinen läsnäolo elokuun huippukokouksessa on herättänyt kiivasta keskustelua.

Kansainvälinen rikostuomioistuin (ICC) antoi pidätysmääräyksen Putinia vastaan 17. maaliskuuta Ukrainan lasten massadeportaatioiden vuoksi Venäjälle. Tämä velvoittaa kaikki Rooman statuutin allekirjoittajamaat, mukaan lukien Etelä-Afrikka, pidättämään Venäjän diktaattorin, mikäli mahdollista.

Tämä asetti Etelä-Afrikan presidentti Cyril Ramaphosan, joka on luonut läheisiä suhteita Moskovaan, vaikeaan tilanteeseen siinä, miten Putinin vierailuun tulisi suhtautua. Pretoria on esittänyt diplomaattista koskemattomuutta kaikille huippukokouksen vieraille ja on ilmeisesti yrittänyt estää Venäjän johtajaa saapumasta henkilökohtaisesti.

Ramaphosa vahvisti Business Councilin kokouksessa Sandtonissa, että huippukokous pidetään kasvokkain, kertoo Eyewitness News.

“On ollut huhuja siitä, että tästäkin voisi tulla verkkokokous – ei. Se tulee olemaan kasvokkain, silmästä silmään”, kommentoi presidentti.

Ramaphosa totesi jo 9. heinäkuuta, että huippukokous on fyysinen tapahtuma, mutta hän ei ole suoraan kommentoinut Putinin osallistumista.

Kutsutuista 60 valtionpäämiehestä 22 on jo vahvistanut osallistumisensa, kertoi Eyewitness News 13. heinäkuuta.


Satunnainen:


Vastaavia: