11697 latausta vuorokaudessa
9778 artikkelia

Vladimir Putin säilyttää Wagner-ryhmän yhtenäisenä taistelujoukkona, kertoo Yhdysvaltalainen ajatushautomo Institute for the Study of War (ISW). Mutta tässä ei ole vielä kaikki! Putin aikoo erottaa Jevgeni Prigozhinin ryhmän muista taistelijoista ja Wagner-joukkojen johtajan paikalta. Näin Venäjän presidentti järjestelee joukkojaan kuin shakkilaudalla.

ISW:n mukaan Putin tapasi kesäkuun 29. päivänä Prigozhinin sekä 35 Wagner-joukkojen komentajaa. Tässä tapaamisessa Putin tarjosi Wagner-taistelijoille mahdollisuutta jatkaa toimintaansa Sedanin komentajan alaisuudessa. Putin heitti ilmaan tarjouksensa kuin syötin kalastusretkellä ja väitti, että “Wagner-komentaja nyökkäsi” vastauksena hänen tarjoukseensa. Kuitenkin ISW kertoo, että Prigozhin oli kiistänyt tämän tiedon. Tuntuu siltä, että tässä on jotain hämärää!

Kun Kommersant lehden toimittajat kysyivät Putinilta, mitä hän suunnittelee Wagner-joukoille, Putin toisti vanhan sävelen: Venäjällä ei ole yksityisiä sotilasyrityksiä. Tämä tarkoittaa, että Venäjän presidentti haluaa pitää asiat salassa ja peittää tosiasiat. Mutta tiedämme totuuden!

Yhdysvaltain ulkoministeriön lehdistösihteeri, ilmavoimien prikaatikenraali Pat Ryder, puuttui myös peliin ja kertoi, että Wagner-joukoilla ei ole enää merkittävää roolia Ukrainan sodassa. Näin USA haluaa osaltaan tuoda esiin oman näkemyksensä.

ISW on aiemmin kertonut, että venäläislähteiden mukaan Wagner-joukot eivät osallistu taisteluihin Ukrainassa. Mutta tämä uusi kehitys Putinin suunnitelmista herättää kysymyksiä. Onko Wagner-ryhmä todella osa virallista Venäjän armeijaa vai toimiiko se omalla tahollaan? Koko tarina tuntuu olevan kuin suoraan jännitysnäytelmästä peräisin!

Lopuksi voin todeta, että Wagner-joukkojen kohtalo on yhä avoin. Onko tämä vain näyteltyä politiikkaa vai onko taustalla syvällisempiä tarkoitusperiä?

Jään jännityksellä odottamaan, mitä tapahtuu seuraavaksi tässä venäläisessä sotkussa.


Satunnainen:


Vastaavia: