12317 latausta vuorokaudessa
10079 artikkelia

Venäläisbloggarit valittavat ja syyttävät – Ukrainan voitot herättävät hupaisaa draamaa

Urožainen, Donetsk’in alue, Ukraina – Kun Ukrainan joukot saavuttivat voittoja Urožaine’ssa, venäläiset bloggarit ovat ryhtyneet valittamaan ja syyttämään Venäjän omia joukkoja. Tämä huvittava näytelmä on saanut vauhtiaan, kun Institute for the Study of War (ISW) julkaisi sunnuntaina raporttinsa asiasta.

Ei ole mikään salaisuus, että sotaa kannattavat venäläisbloggarit ovat tunnettuja voimakkaista mielipiteistään ja kyvystään kääntää tilanteet päälaelleen. Joten ei olekaan yllättävää, että he ovat nyt löytäneet oivan tilaisuuden syyttää omiaan epäonnistumisista. Ukrainan joukkojen edettyä Urožainessa, blogimaailma on hehkunut, kun venäläiset sotilastahot ovat joutuneet selittelemään tilannetta.

Eräs rohkea sotabloggari on jopa väittänyt, että venäläiset sotilaat vetäytyivät ennenaikaisesti, koska heidän “yksikön henkilöstö oli humalassa”. Kuinka mahtava tekosyy! Ehkäpä historiankirjat tulevat muistamaan tämänkin sotilaallisen käännekohdan “humalan vaikutuksen torjuntana”. ISW raportoi tästä uskomattomasta teoriasta, joka sai monet naurahtamaan.

ISW:n raportissa ei jätetty huomioimatta myöskään venäläisen komentajan Aleksander Hodakovskin myöntämistä virheistä. Hodakovski, joka johtaa Venäjän pataljoonaa lähellä Urožainea, myönsi sunnuntaina, että Venäjä oli käyttänyt resurssejaan liian aikaisessa vaiheessa sotaa. Voihan tämä olla myös uusi strategia – myöntää virheet ennen kuin muut huomaavat ne. Todellinen sotataidon mestari!

Kaiken tämän hulabaloon keskellä on tärkeää muistaa, että sodan tragediat eivät ole leikin asia. Kuitenkin vitsikkäiden selitysten ja hulvattoman draaman maailma tarjoaa hetken hengähdystauon vakavasta tilanteesta. Ehkä me kaikki voimme oppia jotain venäläisiltä bloggareilta – ainakin siinä, miten käyttää luovuutta vaikeiden tilanteiden käsittelyyn.

Lopuksi voimme todeta, että Urožainen on nyt sekä sotilaallinen taistelutanner että bloggaajien hupailukeskus. Kuka olisikaan uskonut, että sodan keskellä voi syntyä näin paljon naurua ja hulvattomia selityksiä? Elämä yllättää aina, ja venäläisbloggarit tuntuvat olevan siitä loistava esimerkki.

Hyvä tästä tulee, kaikki menee suunnitelmien mukaan 😀


Satunnainen:


Vastaavia: