9897 latausta vuorokaudessa

8194 artikkelia

2023/03/18

“On erittäin merkittävää, että Kansainvälinen rikostuomioistuin (#ICC) on päätynyt tähän päätökseen perusteellisen tutkimuksen jälkeen. Sanoisin, että tämä on yksi ensimmäisistä konkreettisista toimista”, hän sanoi.

Lehto huomautti myös, että pidätysmääräys sisältää suurta historiallista symboliikkaa ja viestii, että sodassakin on säännöt. Venäjä ei kuitenkaan ole ICC:n perustamissopimuksen osapuoli, mikä tarkoittaa, että pidätysmääräys ei automaattisesti velvoita kaikkia maita luovuttamaan Putinia.

Vain ICC-sopimuksen ratifioineiden maiden, mukaan lukien useimmat #Eurooppa’n maat, on tehtävä yhteistyötä tuomioistuimen kanssa. Muun muassa #Kiina ja #Yhdysvallat eivät ole ratifioineet ICC:n sopimusta.

Siksi on epäselvää, luovutettaisiinko #Putin kaikissa olosuhteissa #Haag’iin. Lehto veti vertailun #Sudan’in entisen presidentin Omar al-Bashirin tapaukseen, joka on myös ICC:ssä syytettynä.

Monet #Afrikka’n maat ovat kieltäytyneet luovuttamasta häntä, vaikka niillä on velvollisuus tehdä niin. ICC:n säännöt rajoittavat myös koskemattomuuteen liittyviä yhteistyövelvoitteita.

Vaikka valtionpäämiehillä on yleensä koskemattomuus, heillä ei ole sitä ICC:ssä. Lehto totesi, että pidätysmääräyksen myötä merkittävin käytännön muutos on se, että Putin joutuu nyt rajoittamaan matkustamistaan.

“Hänen on mietittävä tarkkaan, minne mennä”, hän sanoi. Pidätysmääräykseen liittyy myös merkittävä leima Putinin perinnölle, sillä hänet muistetaan nyt sotarikollisena. Lehto nosti esiin yhden järkyttävimmistä sotarikoksista #Ukraina’ssa, jossa yli 16 000 lasta vietiin #Venäjä’lle ja sijoitettiin perheisiin eri puolilla maata nopean koulutuksen jälkeen.

Venäjä hyväksyi lain, jonka ansiosta näiden kaapattujen lasten oli helppo saada Venäjän #kansalaisuus.

Lehto kuvaili tätä “yhdeksi järkyttävimmistä sotarikoksista Ukrainassa” ja sanoi, että #RikoksistaIhmisyyttäVastaan ​​on mahdollista syyttää. Kaiken kaikkiaan tavoitteena on saada Venäjä vastuuseen kaikista sotarikoksistaan, mukaan lukien tarkoituksellinen kohdistaminen siviilialueille.

Lehto kuitenkin uskoo, että suurin tehty rikos on #RikosRauhaaVastaan, sillä ilman sodan syttymistä muita rikoksia ei olisi tapahtunut.


Satunnainen:


Vastaavia: