9685 latausta vuorokaudessa

7753 artikkelia

2023/04/07

Järjestön mukaan #Kiinalla on enemmän dataa kuin mitä se on tähän mennessä antanut, ja niin kauan kuin kaikkia Kiinalla olevia tietoja ei ole saatavilla, kaikki #hypoteesit ovat vielä mahdollisia.

#Pandemian alkuperästä käydään yhä kiivasta väittelyä yli kolme vuotta sen jälkeen, kun uusi #koronavirus havaittiin ensimmäisen kerran. Erimielisyyksiä on niin #tieteilijöiden kuin Yhdysvaltain hallinnon eri virastojen välillä. Yhden #teorian mukaan #virus loikkasi #luonnollisesti eläimistä ihmiseen, mutta toiset katsovat, että virus todennäköisesti karkasi #laboratoriosta Kiinan #Wuhanista. #Kiina on raivoisasti kiistänyt jälkimmäisen vaihtoehdon.

Viime kuun lopulla tuli ilmi uusia todisteita siitä, että #wuhanilaisella torilla oli #supikoiria silloin, kun tautia ensimmäistä kertaa havaittiin #ihmisissä. #Supikoirien tiedetään voivan #kantaa ja #tartuttaa #koronaviruksen kaltaisia #viruksia. #Dna-datan yllättäen löytäneet #tutkijat sanovat löydöksen #tukevan muttei #todistavan teoriaa siitä, että virus on peräisin eläimistä.

WHO:n #koronavirustutkinnassa mukana oleva #epidemiologi #MariaVanKerkhove sanoi toimittajille torstaina, että uusi tieto tarjoaa #johtolankoja, mutta selkeitä vastauksia ei edelleenkään ole. Hän painotti, että tammi- ja helmikuussa 2020 kerätty data olisi pitänyt jakaa jo kauan sitten.

Tämä ei ole peliä“, #VanKerkhove sanoi.

#Science-lehdessä torstaina julkaistussa kannanotossaan Van Kerkhove sanoo uskovansa, että Kiinalla on tietoja esimerkiksi #villien ja #kasvatettujen #eläinten kaupasta #Wuhanin torilla, #ihmisten ja #eläinten testaamisesta #Wuhanissa ja muualla #Kiinassa sekä #Wuhanin koronaviruksia tutkivien #laboratorioiden toiminnasta. Esimerkiksi laboratorioiden #tarkastustiedot ovat olemassa, mutta niitä ei ole jaettu.

WHO:n johtaja #Tedros painotti, että #koronaviruksen alkuperän selvittäminen voi auttaa välttämään #pandemioita tulevaisuudessa. Hänen mukaansa asian selvittämiselle on myös #moraalinen velvoite, sillä #koronavirus aiheutti miljoonien ihmisten #kuoleman.


Satunnainen:


Vastaavia: