Lukuaika: < 1 minuutti

Venäjän presidentti Vladimir Putin isännöi tänään lounaan Moskovassa paraatille saapuneiden presidenttien kanssa. Tämä on tärkeä tapahtuma, jossa Venäjä osoittaa valtansa ja merkityksensä kansainvälisessä politiikassa. Kuitenkin yksi tärkeä vieras puuttui – Valko-Venäjän presidentti Alexander Lukashenko ei ollut läsnä.

Venäläiset Telegram-kanavat kertovat, että Lukashenko ei osallistunut lounaalle terveysongelmien vuoksi ja että hänet oli viety Moskovassa sijaitsevaan sairaalaan. Myöhemmin on kuitenkin selvinnyt, että Lukashenko ei ollut sairaalassa, vaan oli lähtenyt Moskovasta ambulanssin kyydissä lentokentälle.

Lukashenko on ollut Venäjän tärkeä liittolainen, ja hän on usein käyttänyt Venäjän tukea selviytyäkseen poliittisista ja taloudellisista ongelmista. Hänen poissaolonsa lounaalta voi herättää kysymyksiä hänen terveydentilastaan ja poliittisesta asemastaan.

On myös mahdollista, että Lukashenkon poissaolo johtuu muista syistä. Hän on ollut viime aikoina kansainvälisen kritiikin kohteena, kun Valko-Venäjällä on tehty ihmisoikeusloukkauksia ja poliittisia pidätyksiä. Tämä voi olla yksi syy, miksi hän ei osallistunut tapahtumaan.

Tämä tilanne korostaa Venäjän vaikutusvaltaa Valko-Venäjän asioihin ja heidän suhteisiinsa muihin maihin. Venäjä on aina ollut tärkeä tekijä Valko-Venäjän poliittisessa tilanteessa, ja tämä tilanne vahvistaa tätä asemaa entisestään.

Kaiken kaikkiaan Putinin isännöimä lounas Moskovassa on tärkeä tapahtuma kansainvälisessä politiikassa, ja sen poissaolijat herättävät kysymyksiä. On mielenkiintoista nähdä, miten tilanne kehittyy ja mikä on Lukashenkon tulevaisuus.

#video

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö