9548 latausta vuorokaudessa

7477 artikkelia

2023/12/29

Venäjän perjantainen ilmahyökkäys Ukrainaan, joka on suurin koko sodan aikana, on herättänyt vakavaa huolta. Yli 150 ohjuksen ja dronin käyttö osoittaa SODAN vakavuuden. Lisäksi, väitetty venäläisohjuksen eksyminen Puolan ja siten Naton ilmatilaan on erittäin huolestuttavaa. Puolustusliitto Naton jäsenyys tekee tästä tilanteesta erityisen arkaluontoisen.

Kansanedustaja ja sota-asiantuntija Jarno Limnéll korostaa, että ensitietojen suhteen tulee olla maltillinen ja selvittää ohjuksen alkuperä. Hän viittaa aiempaan tapaukseen, jossa Puolaan eksynyt ohjus osoittautui Ukrainan ilmatorjuntaohjukseksi. Tämän perusteella hän kehottaa varovaisuuteen, mutta tunnustaa nykytiedon viittaavan venäläiseen ohjukseen.

Limnéll painottaa, että virallista vahvistusta odotetaan ennen kuin tehdään johtopäätöksiä tai toimenpiteitä. Hän varoittaa, että mikäli ohjus todetaan venäläiseksi, se olisi vakava asia ottaen huomioon Puolan aseman Naton jäsenenä.

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg on ilmaissut tukensa Puolalle ja seuraa tilanteen kehitystä. Samoin, Limnéll huomauttaa, että sekä Puola että Nato reagoivat nopeasti tapahtuneeseen.

Suomen asemaa uutena Naton jäsenenä tarkastellaan myös. Limnéll kehottaa Suomea säilyttämään kylmäpäisyyden ja pragmaattisuuden, keskittyen ensin selvitykseen, sitten johtopäätöksiin ja mahdollisiin toimenpiteisiin. Hän myöntää, että tilanne on vakava, mutta korostaa, että ei pidä kiirehtiä toimenpiteisiin ennen kuin kaikki faktat ovat selvillä.


Satunnainen:


Vastaavia: