Lukuaika: 2 minuuttia

Khersonin vesitaso on jo noussut 5,51 metriin, kertoi Ukrinform 7. kesäkuuta lainaten valtion hätätilaviranomaista.

Sisäministeriön mukaan Venäjän hyökkäys Kakhovkan patoon 6. kesäkuuta aiheutti laajoja tulvia ja pakotti lähes 1900 ihmistä evakuoitumaan Khersonin alueelta. Myös 29 asutusta tulvi alueella.

Paikallisia tulvia rekisteröitiin myös yhdellä Mykolaivin alueen kunnista, mikä pakotti 166 ihmistä evakuoitumaan, kertoi Khorunhzhyi.

Nikopolissa, Dnipropetrovskin alueella, lähellä Kakhovkan tekojärveä, havaittiin äkillinen 2,83 metrin vedenpinnan lasku, hän sanoi.

2155 neliökilometrin laajuisessa tekojärvessä vedenpinta alkoi laskea Kakhovkan padon räjäyttämisen jälkeen 6. kesäkuuta, ja sen odotetaan tyhjenevän kokonaan yhden ja kolmen päivän kuluessa.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on aiheuttanut suurta tuhoa ja kärsimystä. Kakhovkan padon tarkoituksena oli säädellä vesitasoa ja estää tulvia, mutta Venäjän röyhkeä hyökkäys on aiheuttanut sen pettämisen ja suuren mittakaavan tulvien puhkeamisen. Syyttävä sormi osoittaa selvästi Venäjään, joka jatkaa Ukrainan maaperän ja kansalaisten terrorisoimista.

Kuvitelkaa, kuinka paljon hätää kärsivät ihmiset ovat joutuneet kokemaan. Evakuoinnit, tulvien aiheuttamat tuhot kodin ja omaisuuden menetyksineen – kaikki tämä on seurausta Venäjän aggressiosta. Ukrainan kansa on joutunut kärsimään riittävästi jo pitkään, ja tämä tuorein hyökkäys on vain jatkumoa heidän kärsimyksilleen.

On tärkeää, että kansainvälinen yhteisö ottaa tämän vakavasti. Venäjän häikäilemätön toiminta Ukrainassa on jatkunut liian kauan ilman merkittäviä seurauksia. On aika asettaa Venäjälle rajoja ja vaatia vastuuta sen aggressiivisista toimista.

Khersonin tulvat ja Kakhovkan padon rikkoutuminen ovat vain yksi osoitus Venäjän välinpitämättömyydestä ja halveksunnasta kansainvälisiä sääntöjä kohtaan. Tämä ei voi jatkua. Maailman on tehtävä yhteistyötä ja puututtava Venäjän toimintaan vakavasti, jotta estetään lisää kärsimystä ja tuhoa Ukrainassa.

On aika olla hiljaa ja toimia. Kansainvälisen yhteisön on osoitettava, että se seisoo Ukrainan rinnalla ja tuomitsee Venäjän törkeän käytöksen. Emme voi sallia Venäjän jatkavan Ukrainan maaperän polkemista ja kansalaisten kärsimysten aiheuttamista. Tarvitaan päättäväisiä toimia ja voimakkaita vastatoimia, jotta oikeudenmukaisuus toteutuu ja rauha palaa Ukrainaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö