11844 latausta vuorokaudessa
9837 artikkelia



Tämä tarina vie meidät Venäjälle, missä tapahtumat saavat jopa vitsiniekankin nauramaan. Venäläinen lainvalvonta väittää löytäneensä viisi kiloa kultaharkkoja ja tunnistamattoman valkoisen jauheen (huumeita), kun he tekivät ratsian Yevgeny Prigozhinin toimistoon. Uutiskanava Meduza ja tutkivaa journalismia harjoittava Fontanka-sivusto ovat julkaisseet asiasta kuvia ja raportteja.

Kuvissa näkyy passi, jonka valokuvassa hymyilee Prigozhin nimellä “Vladimir Bobrov” esiintyvä mies. Lisäksi toinen passi on Prigozhinin nimellä, mutta siinä on jonkun kaljupään miehen kuva. Väitetään löytyneen ainakin neljä eri passia.

Venäläinen lainvalvonta väittää myös löytäneensä kuusi asetta ja viisi kiloa tunnistamatonta valkoista jauhetta. Prigozhin vahvisti mediassa levinneet tiedot ääniviestillä yhdellä Telegram-kanavistaan. Hän kertoi, että rahat, jotka hän säilytti pakettiautossa ja kahdessa linja-autossa, oli tarkoitettu käteisellä maksettaviin palkkoihin.

Entinen Wagner-sotilasvoima, jota aikaisemmin kutsuttiin usein “Putinin yksityisarmeijaksi”, valtasi kaksi suurta alueellista pääkaupunkia ja aloitti marssin kohti Moskovaa 23. kesäkuuta. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun Prigozhin syytti Venäjän sotilasjohtoa tukikohdan takaosasta tehdyistä ohjusiskuista, jotka aiheuttivat huomattavia tappioita.

Yevgeny Prigozhin ilmoitti 24. kesäkuuta, että palkkasoturit lopettaisivat marssin kohti Moskovaa ja vetäytyisivät sotilasleireille.

Putinin tiedottaja Dmitri Peskov kertoi, ettei Prigozhinia syytettäisi ja että hän siirtyisi Valko-Venäjälle.

Vaikka tilanne on vakava ja kaukana tavallisesta huumorista, se herättää silti mielikuvituksen lentoon. Venäjän tapahtumat saavat meidät pohtimaan, millaisia jännittäviä tarinoita maailma vielä tarjoaakaan.

Toivottavasti tämä tarina päättyy pian Venäjän täydelliseen tuhoon.


Satunnainen:


Vastaavia: