11861 latausta vuorokaudessa
9847 artikkelia



Ukrainan presidentti Volodymyr Zelensky totesi iltapuheessaan 24. kesäkuuta, että Wagner-kapina on osoittanut “täydellistä kaaosta” Venäjällä.

“Tänään maailma näki, etteivät Venäjän johtajat kontrolloi mitään”, hän sanoi. “Se on täydellistä kaaosta. Täydellistä ennustettavuuden puutetta Venäjän alueella, joka on täynnä aseita.”

Hän myös totesi, että mitä kauemmin Venäjän joukot pysyvät Ukrainan maaperällä, sitä enemmän tuhoa he tuovat Venäjälle.

“Mitä kauemmin tämä henkilö on Kreml’issä, sitä enemmän katastrofeja tulee tapahtumaan”, Zelensky sanoi viitaten Venäjän diktaattori Vladimir Putiniin.

Zelenskyi myös kehotti länttä toimittamaan F-16-hävittäjiä ja pitkän kantaman ohjuksia suojatakseen Euroopan itäistä reunaa Venäjän joukoilta.

Wagnerin johtaja Yevgeny Prigozhin aloitti kapinansa väittämällä 23. kesäkuuta, että ohjusisku hänen palkkasoturivoimiaan vastaan Ukrainassa oli aiheuttanut merkittäviä tappioita.

Kuitenkin kapina näytti olevan ohi 24. kesäkuuta illalla.

Prigozhin ilmoitti Telegramissa, että palkkasoturit lopettaisivat marssinsa kohti Moskovaa ja vetäytyisivät sotilastukikohtiin.

Valko-Venäjän diktaattori Alexander Lukashenko väitti pitäneensä neuvotteluja Prigozhinin kanssa, minkä jälkeen Wagnerin pomo ilmoitti palkkasoturien vetäytymisestä, kertoi Lukashenkon lehdistöpalvelu.

Syytteet Prigozhinia vastaan kapinasta tullaan lopettamaan, ja hän siirtyy Valko-Venäjälle, kertoi Putinin tiedottaja Dmitri Peskov 24. kesäkuuta.


Satunnainen:


Vastaavia: