9951 latausta vuorokaudessa

7978 artikkelia

2023/07/27

Suomalaisessa yhteiskunnassa vallitsee tällä hetkellä raivoa herättävä tilanne, jossa hallituksen jäseniä on julistautunut viholliseksi vapaalle ja riippumattomalle medialle. Onko tämä todella Suomi, maa, joka on aina ylpeillyt avoimuudestaan, sananvapaudestaan ja demokratia’n kunnioittamisesta?

Riippumaton media on liberaalin demokratian kulmakivi, sen tärkeä vartija ja välttämätön vastavoima valtaapitävien manipulaatiolle ja vallan väärinkäytöksille. Mediaa tulee kohdella kuin taistelevaa vahtikoiraa, ei kahlittavaa koira-aitauksessa. Se on kansan ääni, joka ei pelkää nostaa esiin epäkohtia ja kyseenalaistaa poliittisia voimasuhteita.

Kuitenkin nykyiset hallituksen jäsenet ovat valinneet toisenlaisen tien. Sen sijaan, että tukisi ja kannustaisi riippumatonta journalismia, se on käynnistänyt koko mediakentän vastaisen ristiretken. Hallituksen jäsenet ovat yrittäneet vaientaa mediaa, joka on nostanut esiin epäilyttäviä päätöksiä, epäoikeudenmukaisuuksia ja korruptiota. Se on yrittänyt painostaa ja mustamaalata toimittajia ja mediataloja, jotka eivät ole taipuneet hallituksen tahtoon.

Miksi meidän pitäisi sietää tällaista? Miksi meidän pitäisi hyväksyä se, että hallitus pyrkii rajoittamaan sananvapautta ja kaventamaan tiedon saantia? Meillä on oikeus tietoon ja oikeus saada tietää, mitä päättäjät tekevät ja millaisia päätöksiä he tekevät meidän puolestamme.

Tällainen toiminta ei ole demokratiaa, se on totalitarismia. Hallitus, joka pelkää avointa keskustelua ja kriittistä journalismia, ei ole demokraattisen yhteiskunnan arvoinen. Se on hallitus, joka haluaa pitää kansalaiset pimennossa ja päättää asioista suljettujen ovien takana ilman vastuuta ja läpinäkyvyyttä.

Vapaa media on aina ollut ja tulee aina olemaan yhteiskunnan ääni. Se ei pelkää paljastaa valtaapitävien heikkouksia ja virheitä, sillä sen tehtävä on palvella kansaa, ei hallitusta. Vapaan median kriittinen silmä on ainoa tapa pitää yllä terveellistä demokratiaa ja varmistaa, että päätökset tehdään avoimesti ja oikeudenmukaisesti.

Kehotan kaikkia suomalaisia seisomaan yhdessä vapaan median puolesta. Älkäämme hyväksykö hallituksen yrityksiä vaientaa totuus ja peittää epäkohtia. Meidän on vaadittava avoimuutta, sananvapautta ja oikeutta totuuteen. Emme saa antaa hallituksen kävellä päällemme ja polkea demokratiamme periaatteita.

Lopettakaamme tämä vihan lietsonta vapaata mediaa vastaan. Sen sijaan meidän tulisi vaatia vastuullista ja avointa hallitusta, joka kunnioittaa kansalaisten oikeutta tietoon ja totuuteen. Meidän on puolustettava riippumatonta journalismia, sillä sen avulla me voimme vaikuttaa, olla tietoisia ja tehdä parempia päätöksiä tulevaisuutemme hyväksi.

Sananvapaus ei ole itsestäänselvyys, se on oikeus, joka on taisteltu ja ansaittu kovalla työllä ja uhrauksilla. Emme saa sallia sen riistämistä meiltä nyt. Nostetaan äänemme ja näytetään hallitukselle, että Suomi on ja tulee aina olemaan vapaa maa, jossa vallitsee avoin ja kriittinen keskustelu.


Satunnainen:


Vastaavia: