Lukuaika: < 1 minuutti

Monilla kaupungeilla ympäri maailmaa on jo vuosikymmenten ajan ollut salaisuuksia, joita vain harvat tietävät. Tällaiset salaisuudet viittaavat usein tuntemattomiin tunneliin tai käytäviin, jotka ovat pitkään olleet unohduksissa ja löydetty vasta vuosien päästä. Mutta mitä jos kertoisimme sinulle, että myös Suomessa on salainen paikka, joka on ollut piilossa kirjaston uumenissa?

Tampereen pääkirjaston alla on nimittäin kätkössä salainen maailma, jota kutsutaan nimellä “Tampereen kaupungin vanha kätkö”. Tämä kätkö on syntynyt jo 1800-luvulla, kun kirjastoa rakennettiin. Kätköllä on kiinnostava historia ja se on täynnä arvoituksia ja mysteerioita. Siellä on käyty useita tutkimusmatkoja, mutta monien yllätykseksi paikka on aina pysynyt piilossa suurelta yleisöltä.

Salaisuuden kehtona toimivassa paikassa on paljon tarinoita kerrottavanaan. Kerrotaan, että kätkössä on muun muassa vanhoja kirjoja ja karttoja, joissa on merkittynä paikkoja joita ei enää ole olemassa. Siellä on myös jälkiä kirjaston varhaisista työntekijöistä, jotka ovat jättäneet muistonsa seinille ja käytävien kaariin.

Mutta mistä pääsee tutustumaan tähän salaperäiseen paikkaan? Ensinnäkin, vain harvat kirjaston työntekijät ovat tietoisia sen olemassaolosta. Toiseksi, vain muutama onnellinen vieras on päässyt tutustumaan kätkön aarteisiin. Kätkö on alun perin suunniteltu vain henkilökunnan käyttöön, joten sen käyttäminen yleisönä on aina ollut vaikeaa.

Mutta nyt sinulla on mahdollisuus voittaa ainutlaatuinen kokemus päästä tutustumaan Tampereen kaupungin vanhaan kätköön! Kirjoittamalla lyhyen esseen aiheesta “Miksi minun pitäisi päästä tutustumaan Tampereen kaupungin vanhaan kätköön?” voit voittaa pääsyn tähän mystiseen paikkaan.

Kilpailun voittajat pääsevät tutkimaan kätköä yhdessä kirjaston henkilökunnan kanssa ja kokea ainutlaatuisen matkan menneisyyteen. Kätköön on myös piilotettu pieni yllätys, joka odottaa löytäjäänsä.

Osallistuminen on helppoa. Kirjoita lyhyt essee suomeksi, jossa kerrot miksi sinun pitäisi päästä tutustumaan Tampereen kaupungin vanhaan kätköön ja lähetä se osoitteeseen salainenkätkö@tampere.fi. Kilpailu on avoinna kaikille 18-vuotta täyttäneille Suomessa asuville asukkaille ja päättyy 30.4.2021.

Uniikki kokemus kirjaston salaisessa kätkössä odottaa sinua! Ota kynä käteen ja anna luovuutesi lentää, sillä Tampereen kaupungin vanha kätkö kutsuu sinua tutustumaan sen salaisuuksiin.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö