Lukuaika: < 1 minuutti

Venäjän valtion tukema #Wagner-#palkkasotilas-ryhmä on jälleen joutunut kohun keskelle, kun sen entinen palkkasoturi #AlekseiSavichev tunnusti osallisuutensa kymmenien ukrainalaisten #siviili’en, mukaan lukien lasten, #murha’an. Savichev paljasti, että hänen tunnustuksensa oli vain “10 prosenttia” siitä, mitä hän voisi jakaa. Venäläinen riippumaton lehti #Vertska kertoi tästä 18. huhtikuuta.

#GulaguNet, venäläinen #oppositiomedia, julkaisi videon, jossa #Savichev ja toinen entinen #vanki #AzamatUldarov tunnustivat #sotarikokset, joita he olivat tehneet osana Wagnerin palkkasotilasryhmää #Bakhmut’issa. Savichev kertoi, että hän oli suostunut haastatteluun vain selviytyäkseen ja että hän oli saanut uhkauksia sen julkaisemisen jälkeen.

#Uldarov paljasti, että heidän käskynsä oli “siivota” #Soledar ja Bakhmut, mikä tarkoitti kaikkien näkyvissä olevien tappamista. Savichev myönsi heittäneensä noin 30 kranaattia kaivoon, jossa oli 50-60 haavoittunutta ukrainalaista sotavankia ja Wagnerin karkurin kanssa. Uldarov myönsi tappaneensa useita satoja kellarissa suojaa-pitäviä ukrainalaisia siviilejä ja lisäksi yhden huutavan tytön.

#Ukraina’n #valtakunnansyyttäjä ilmoitti aloittaneensa tutkinnan videoiden julkaisemisen jälkeen verkossa.

Tämä uusi paljastus herättää jälleen kysymyksiä Venäjän tuesta Wagner-ryhmälle ja sen toimista Ukrainassa. #Sotarikokset ja #ihmisoikeusloukkaukset on tuomittava ja vastuulliset on saatava vastuuseen. Toivon, että Ukrainan tutkinta johtaa oikeudenmukaiseen ratkaisuun ja että vastaavat tapaukset voidaan estää tulevaisuudessa.

#Putin tulee saattaa kansainvälisen #rikostuomioistuimen eteen!

Myös #Iltalehti kirjoittaa tapauksesta:

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/234687b8-d850-4f2e-bab7-c91bc58b9389

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö