12137 latausta vuorokaudessa
9909 artikkelia

Venäjän valtion tukema #Wagner-#palkkasotilas-ryhmä on jälleen joutunut kohun keskelle, kun sen entinen palkkasoturi #AlekseiSavichev tunnusti osallisuutensa kymmenien ukrainalaisten #siviili’en, mukaan lukien lasten, #murha’an. Savichev paljasti, että hänen tunnustuksensa oli vain “10 prosenttia” siitä, mitä hän voisi jakaa. Venäläinen riippumaton lehti #Vertska kertoi tästä 18. huhtikuuta.

#GulaguNet, venäläinen #oppositiomedia, julkaisi videon, jossa #Savichev ja toinen entinen #vanki #AzamatUldarov tunnustivat #sotarikokset, joita he olivat tehneet osana Wagnerin palkkasotilasryhmää #Bakhmut’issa. Savichev kertoi, että hän oli suostunut haastatteluun vain selviytyäkseen ja että hän oli saanut uhkauksia sen julkaisemisen jälkeen.

#Uldarov paljasti, että heidän käskynsä oli “siivota” #Soledar ja Bakhmut, mikä tarkoitti kaikkien näkyvissä olevien tappamista. Savichev myönsi heittäneensä noin 30 kranaattia kaivoon, jossa oli 50-60 haavoittunutta ukrainalaista sotavankia ja Wagnerin karkurin kanssa. Uldarov myönsi tappaneensa useita satoja kellarissa suojaa-pitäviä ukrainalaisia siviilejä ja lisäksi yhden huutavan tytön.

#Ukraina’n #valtakunnansyyttäjä ilmoitti aloittaneensa tutkinnan videoiden julkaisemisen jälkeen verkossa.

Tämä uusi paljastus herättää jälleen kysymyksiä Venäjän tuesta Wagner-ryhmälle ja sen toimista Ukrainassa. #Sotarikokset ja #ihmisoikeusloukkaukset on tuomittava ja vastuulliset on saatava vastuuseen. Toivon, että Ukrainan tutkinta johtaa oikeudenmukaiseen ratkaisuun ja että vastaavat tapaukset voidaan estää tulevaisuudessa.

#Putin tulee saattaa kansainvälisen #rikostuomioistuimen eteen!

Myös #Iltalehti kirjoittaa tapauksesta:

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/234687b8-d850-4f2e-bab7-c91bc58b9389


Satunnainen:


Vastaavia: