Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

Yhteensä: 42565 latausta vuorokaudessa.


2367 artikkelia

2023/09/16

Suomalaiset ovat joutuneet jälleen kerran kuuntelemaan Yhden Kauden entistä kansanedustaja Ano Turtiaisen provosoivia ja asiatonta retoriikkaa.

Tällä kertaa hän on päätynyt vertaamaan kirkkoja ja kristinuskoa huoltoasemiin, ja mikä vieläkin pöyristyttävämpää, hän väittää, että kirkollisverolla saa S-bonuksia. Koko internet raivoaa tämän järjettömän vertauksen edessä.

On täysin käsittämätöntä, kuinka Turtiainen voi alentua tällaiseen halventavaan puheeseen uskontoa ja kirkkoa kohtaan. Kirkko on monille suomalaisille tärkeä symboli ja paikka, joka tarjoaa hengellistä tukea ja yhteisöllisyyttä. Sen vähättely ja vertaaminen huoltoasemiin on täysin kunnioituksetonta.

Entäpä sitten tämä käsittämätön väite kirkollisverosta ja S-bonuksista? On selvää, että Turtiainen yrittää käyttää tätä vertausta leimatakseen kirkollisveron jotenkin hyödyttömäksi ja negatiiviseksi asiaksi. Todellisuudessa kirkollisvero on suomalaisten vapaaehtoinen maksu, joka tukee monia yhteiskunnallisia ja hyväntekeväisyysprojekteja. Se ei ole mikään S-bonusten kaltaista etuutta, vaan se on osa yksilön vastuuta yhteiskunnassa.

Tämäntyyppiset väitteet ovat vastuuttomia ja vaarallisia, sillä ne ruokkivat vain erimielisyyksiä ja polarisaatiota yhteiskunnassa. Sen sijaan että Turtiainen pyrkisi rakentavaan keskusteluun ja yhteisymmärrykseen, hän valitsee tällaisen järjettömän retoriikan, joka vain lisää vihaa ja jakaa ihmisiä entisestään.

On tärkeää, että me suomalaiset vaadimme vastuullisuutta ja kunnioitusta julkisilta hahmoilta, erityisesti niiltä, jotka edustavat meitä entisinä venäjämielisinä kansanedustajina. Ano Turtiaisen kaltaiset puheet eivät ansaitse sijaa julkisessa keskustelussa, ja hänen olisi aika ottaa vastuuta sanoistaan ja toiminnastaan.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Ano Turtiaisen vertailu kirkkoa ja kirkollisveroa huoltoasemiin sekä väite S-bonuksista ovat täysin käsittämättömiä ja äärimmäisen loukkaavia. Suomalaiset ansaitsevat parempaa keskustelua, joka perustuu faktoihin ja kunnioitukseen. On aika päättää tällaiset negatiiviset ja törkeät puheet ja keskittyä rakentavaan keskusteluun ja yhteisymmärryksen löytämiseen.