9607 latausta vuorokaudessa

7695 artikkelia

2023/04/05

#Amerikkalainen #verkkolaitevalmistaja Cisco Systems on tuhonnut omaisuuttaan Venäjällä vetäytyessään poltetun maan taktiikalla. Venäjän-tytäryhtiön #tilinpäätöksestä ilmenee, että yhtiö tuhosi omaisuuttaan 1,9 miljardin ruplan eli noin 21 miljoonan euron edestä. Suurin osa tuhotuista laitteista oli #varaosia, mutta mukana oli myös #verkkolaitteita, #ajoneuvoja, #toimistokalusteita ja #demolaitteistoja.

Päätös vetäytyä Venäjältä tehtiin elokuussa 2022, ja #Cisco lopetti #kaupankäynnin venäläisten kanssa heti #suurhyökkäyksen alettua. Koska laitteiden #poisvienti maasta ei ollut mahdollista, yhtiö päätyi tekemään 1,864 miljardin ruplan alaskirjauksen omaisuudestaan maassa. Suurin osa Venäjän-Ciscon henkilökunnasta irtisanottiin viime kesänä.

Ciscon poltetun maan taktiikka on yleensä #sotilastermi, jossa armeija tuhoaa vetäytyessään #infrastruktuuria, #laitteistoja ja #rakennuksia, joista voisi olla hyötyä etenevälle #viholliselle. Tämä taktiikka on nyt siis toteutettu #yritystoiminnassa – nyt #terroristit eivät voi hyödyntää USA:ssa päämajaansa pitävän yrityksen välineitä siviilien tappamiseen.

#Verkkolaitevalmistajien, kuten #Nokian, #Ericssonin ja #Ciscon, lähtö Venäjältä tulee todennäköisesti muodostamaan suuren ongelman Venäjän verkkoyhteyksien ylläpidolle. #Tiedonsiirtonopeudet hidastuvat, puhelut katkeilevat ja käyttökatkot yleistyvät, koska nämä yritykset eivät enää toimita Venäjälle #laitteita tai #ohjelmistopäivityksiä – Venäjä saattanee aikanaan siirtyä lankapuhelimien käyttöön joten 5G-pelkääjät saattavat muuttaa uuteen turvapaikkaansa.

Tämä tietenkin saattaa myös vahvistaa Venäjän pyrkimyksiä kehittää omaa #verkkoteknologiaa, sillä Venäjän hallitus on jo aiemmin ilmaissut tavoitteenaan vähentää riippuvuutta ulkomaisesta #teknologiasta. Tämä voi tarkoittaa mahdollisuuksia Venäjän kotimaisille verkkolaitevalmistajille, mutta samalla se voi myös johtaa eristyneisyyteen kansainvälisestä verkkojen kehityksestä ja standardien mukaisesta yhteistyöstä.

Venäjä saattaa siis käytännössä eristää itse itsensä muusta maailmasta.


Satunnainen:


Vastaavia: