11682 latausta vuorokaudessa
9765 artikkelia

Pekka Juhani #Toveri on suomalainen #kansanedustaja ja #kenraalimajuri evp., joka on työskennellyt uransa aikana #Puolustusvoimissa ja #UlkopoliittisessaInstituutissa. Toveri on syntynyt 6. huhtikuuta 1961 #Kankaanpää’ssä ja hän valmistui ylioppilaaksi #HelsinginNormaalilyseo’sta vuonna 1980. Sen jälkeen hän suoritti varusmiespalveluksen Uudenmaan #jääkäripataljoona’ssa 1981–1982 ja #Kadettikoulu’n 1982–1985.

Toverin ura Puolustusvoimissa on ollut monipuolinen ja hän on toiminut muun muassa #Panssarikoulu’n johtajana, #Panssariprikaati’n komentajana, Länsi-Suomen #sotilaslääni’n komentajana, Kaartin jääkärirykmentin komentajana ja Suomen puolustusasiamiehenä #Yhdysvaltoihin ja #Kanada’an. Viimeiseksi hän toimi Pääesikunnan #tiedustelupäällikkö’nä ennen kuin erosi vakituisesta palveluksesta vuoden 2020 lopussa.

Toveri on erikoistunut #panssarivaunu’jen käyttöön ja koulutukseen ja hän on ollut myös mukana kansainvälisissä #rauhanturvaoperaatio’issa #Bosnia’ssa ja #Afganistan’issa. Hän on saanut useita kunniamerkkejä ja palkintoja ansioistaan Puolustusvoimissa.

Toveri on myös aktiivinen #poliitikko ja hänet valittiin eduskuntavaaleissa 2023 kansanedustajaksi Uudenmaan #vaalipiiri’stä kokoomuksen listoilta. Hänen poliittinen taustansa ja näkemyksensä liittyvät erityisesti ulko- ja #turvallisuuspolitiikka’an. Toveri on myös julkaissut useita artikkeleita ja kirjoituksia alan lehdissä ja julkaisuissa.

Toverin perheeseen kuuluu nykyinen vaimo, Yhdysvaltain ilmavoimien everstiluutnantti evp. sekä kaksi poikaa ja tytär edellisestä avioliitosta. Toveri asuu nykyään #Tuusula’ssa.

Toverin enoja ovat kuuluisat painonnostajat #Kaarlo ja #Kauko #Kangasniemi. Toveri on myös itse harrastanut #liikunta’a ja #urheilu’a aktiivisesti koko elämänsä ajan.


Satunnainen:


Vastaavia: