9686 latausta vuorokaudessa

7760 artikkelia

2023/05/16

Britannia’n pääministeri Rishi Sunak ja Hollannin pääministeri Mark Rutte ovat luvanneet toimia yhdessä muodostaakseen kansainvälisen liittouman, jonka tavoitteena on toimittaa hävittäjiä Ukraina’lle.

Britannian pääministerin kanslian antaman lausunnon mukaan liittouman tehtävänä olisi auttaa Ukrainaa sen ilmapuolustuksessa aina lentäjien koulutuksesta hävittäjien hankintaan asti. Tämä merkitsee konkreettista sitoutumista tukea Ukrainaa sen turvallisuuden parantamisessa.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ilmaisi myönteisen näkemyksen hävittäjäliittouman pikaisesta muodostamisesta vieraillessaan Britannian pääministerin maaseutuasunnossa Chequersissa Lontoo’n liepeillä maanantaina. Tämä korostaa Ukrainan halua saada kansainvälistä tukea puolustuksellisissa pyrkimyksissään.

Rishi Sunak kertoi myös, että Britannia on valmis aloittamaan ukrainalaislentäjien koulutuksen. Myöhemmin myös Ranska ilmoitti olevansa valmis tarjoamaan koulutusta lentäjille. Tämä vahvistaa liittouman sitoutumista auttaa Ukrainaa kehittämään omaa ilmavoimaansa ja kykyään vastata turvallisuushaasteisiin.

Pääministerit toistivat näkemyksensä siitä, että Ukrainan oikeudenmukainen paikka olisi sotilasliitto NATO:ssa. He olivat yhtä mieltä siitä, että on tärkeää tarjota pitkäaikaisia turvatakuuja Ukrainalle, jotta se voi estää tulevat hyökkäykset. Tämä korostaa liittouman pyrkimystä vahvistaa Ukrainan turvallisuutta ja vakautta.

Euroopan neuvoston Reykjavik’in kokouksessa Rishi Sunakin edustaja vahvisti nämä tiedot. Kokous on tärkeä foorumi, jossa Euroopan johtajat voivat keskustella ja tehdä päätöksiä alueen turvallisuutta koskevista asioista.

Hävittäjäliittouman muodostaminen Britannian ja Hollanti johdolla vahvistaa maiden sitoutumista tukemaan Ukrainan turvallisuutta. Tällainen kansainvälinen yhteistyö voi tarjota Ukrainalle merkittävää apua sen pyrkimyksissä puolustaa alueellista koskemattomuuttaan ja vahvistaa turvallisuuttaan.


Satunnainen:


Vastaavia: