9999 latausta vuorokaudessa
8033 artikkelia

2023/05/16

Britannia’n pääministeri Rishi Sunak tapasi Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyn tämän maatalossa Lontoon lähellä 15. toukokuuta osana Zelenskyn vierailua läntisiin kumppanimaahan.

Yhteisen lehdistötilaisuuden jälkeen Sunak sanoi BBC:n mukaan, että hävittäjäkoneiden lähettäminen Ukrainaan ei ole “yksinkertainen asia”, mutta Lontoo olisi “avainasemassa koalitiomaiden joukossa” tukien Kiova’a tässä asiassa.

“Keskustelimme siitä, ja uskon, että lähiaikoina kuulette hyvin tärkeitä päätöksiä, mutta meidän täytyy vielä työskennellä hieman enemmän tämän asian parissa”, Zelensky kertoi toimittajille.

Sunakin mukaan britit aloittaa peruskoulutuksen ukrainalaisille lentäjille tämän kesän aikana ja neuvottelee muiden maiden kanssa hävittäjäkoneiden luovuttamisesta Ukrainalle, BBC:n mukaan.

Pääministeri vahvisti myös, että hänen maansa toimittaa Ukrainalle satoja ilmatorjuntaohjuksia sekä pitkän kantaman hyökkäysdrooneja.

“Tämä on ratkaiseva hetki Ukrainan vastustuksessa kauheaa hyökkäyssotaa vastaan, jota he eivät valinneet tai provosoineet”, Sunak sanoi.

“Kansainvälisen yhteisön on tarjottava jatkuvaa tukea heidän puolustautuakseen jatkuvilta ja mielivaltaisilta hyökkäyksiltä, joita he ovat joutuneet kokemaan päivittäin yli vuoden ajan.”

Zelensky ja Sunak keskustelivat kahden tunnin ajan, kirjoitti BBC. Tämä oli Ukrainan presidentin toinen vierailu britteihin Venäjän täysimittaisen hyökkäyksen alkamisen jälkeen.

U.K. on viimeisin pysähdys Zelenskyn Euroopan kiertueella, johon kuului tapaamisia liittolaisten kanssa Ranska’ssa, Italia’ssa ja Saksa’ssa.


Satunnainen:


Vastaavia: