Sivusto on Venäjän palvelunestohyökkäyksen kohteena – Slava Ukraini!


#Japani lisää tukeaan merkittävästi #Ukraina’lle

21/05/2023

Japani lähettää sotilaallisia ajoneuvoja ja ruokapaketteja Ukraina’an

Japanin pääministeri Fumio Kishida ilmoitti 21. toukokuuta, että Japani lähettää noin 100 sotilaallista ajoneuvoa ja 30 000 ruokapakettia Ukrainaan.

Hän lisäsi tapaamisessaan presidentti Volodymyr Zelenskyn kanssa, että Japani voi myös ottaa vastaan haavoittuneita ukrainalaisia sotilaita.

Kishida sanoi, että G7-johtajat ovat “yhtenäisempiä kuin koskaan” Venäjän sotaa Ukrainaa vastaan, ja vakuutti, että hänen maansa “tukee voimakkaasti Ukrainaa kaikilla tasoilla”, mukaan lukien pakotteiden asettaminen Venäjää vastaan.

Kishida kutsui myös Venäjä’n ydinuhkaa “kestämättömäksi”, kertoi Japanin ulkoministeriö.

Japanin pääministeri lisäsi, että Japanin kansainvälisen yhteistyöpankki vakuuttaa 674 miljoonan dollarin arvosta samurailainoja Puolalle tukeakseen ukrainalaisia pakolaisia. Lisäksi Japani aikoo tarjota yhteensä 7,6 miljardin dollarin arvosta apua Ukrainan jälleenrakentamiseen.

Aikaisemmin, 11. toukokuuta, Japanin valtiovarainministeri Shunichi Suzuki ilmoitti 1 miljardin dollarin rahoitusavusta Ukrainan naapurimaille, jotka ovat ottaneet vastaan pakolaisia.

Maaliskuun lopussa Japani ilmoitti 400 miljoonan dollarin avustuksesta Ukrainan kriittisen infrastruktuurin palauttamiseksi, joka oli vakavasti vaurioitunut jatkuvien venäläisten hyökkäysten seurauksena.


Avainsanat: