Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2869 artikkelia

0:00

2023/10/05

On sietämätöntä, kuinka sähkötupakointi on levinnyt kuin rutto ympärillemme, vaikuttaen erityisesti nuoriin ja lapsiin. Vaikka jotkut saattavat väittää sähkötupakan olevan turvallisempi vaihtoehto perinteiseen tupakointiin, totuus on karu: se ei ole turvallinen vaihtoehto kenellekään, erityisesti lapsille.

Sähkösavukkeet ovat houkuttelevia nuorille, ja ne ovat helposti saatavilla eri makuvaihtoehtoina, jotka vetoavat nuorten makunystyröihin. Tämä on johtanut siihen, että lapset ja nuoret kokeilevat sähkötupakointia ennennäkemättömällä tavalla. Tämä ei ole vain huolestuttavaa, vaan se voi olla tuhoisaa heidän terveydelleen.

Sähkötupakan nesteissä käytetyt kemikaalit, kuten nikotiini, voivat aiheuttaa vakavia terveysongelmia lapsille. Nikotiini on riippuvuutta aiheuttava aine, ja nuoret, joiden aivot ja kehot ovat vielä kehittyviä, ovat erityisen alttiita sen haittavaikutuksille. Nikotiinin käyttö voi vaikuttaa aivojen kehitykseen, aiheuttaa kognitiivisia ongelmia ja altistaa lapset pitkäaikaisille riippuvuuksille.

Lisäksi sähkötupakan höyry sisältää muita haitallisia aineita, kuten syöpää aiheuttavia kemikaaleja ja hengitysteitä ärsyttäviä yhdisteitä. Lapset, jotka altistuvat näille aineille, voivat kärsiä vakavista terveysongelmista, kuten hengitysvaikeuksista ja keuhkosairauksista.

On aika herätä todellisuuteen: sähkötupakointi ei ole vain “hauska tapa” nuorille. Se on vakava terveysriski, joka voi vaikuttaa lapsiin ja nuoriin negatiivisesti vuosien varrella. Vanhempien, opettajien ja yhteiskunnan on tehtävä yhteistyötä estääkseen sähkötupakoinnin leviämisen lapsiin ja nuoriin. Lapsemme ansaitsevat terveen ja nikotiinivapaan tulevaisuuden.