Lukuaika: < 1 minuutti

Intia’n pääministeri Narendra Modi tapasi ensimmäistä kertaa Venäjä’n täydellisen hyökkäyksen alkamisen jälkeen Ukraina’n presidentin Volodymyr Zelenskyi’n henkilökohtaisesti ja ilmoitti Intian tekevän kaikkensa auttaakseen sodan lopettamisessa.

“Vakuutan teille, että Intia ja minä henkilökohtaisesti teemme kaiken voitavamme sen ratkaisemiseksi”, kertoi Modi Guardianin mukaan.

Intian pääministeri tapasi Zelenskyn G7-huippukokouksessa Hiroshimassa, Japanissa, 20. toukokuuta.

Modi lisäsi, että Venäjän sota Ukrainaa vastaan ei ole pelkästään “talouden tai politiikan kysymys, vaan ihmiskysymys”.

“Ymmärrän hyvin teidän tuskanne ja ukrainalaisten kansalaisten tuskan”, hän sanoi.

Samanaikaisesti Intian Venäjän öljyn tuonti kasvoi kymmenkertaiseksi, lähes 20 prosenttiin Intian vuotuisesta raakaöljyn tuonnista, siitä lähtien kun Venäjä aloitti täydellisen sodan Ukrainaa vastaan, BBC raportoi.

Tämän seurauksena Intia hyötyi läntisten maiden Venäjälle asettamista pakotteista ja säästi noin 5 miljardia dollaria, kun monet maat vähensivät merkittävästi Venäjän öljyn ja kaasun tuontia.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö