9951 latausta vuorokaudessa

7982 artikkelia

2023/06/04

Venäjä valmistelee todennäköisesti uutta liikekannallepanoa, kertoo Viron puolustusvoimien sotilastiedustelukeskuksen johtaja eversti Margo Grosberg yleisradioyhtiö ERR:lle.

Viimeksi Venäjällä oli osittainen liikekannallepano syyskuussa 2022. Lisäksi maa on pyrkinyt rekrytoimaan sotilaita erilaisten kampanjoiden avulla, mutta eversti Grosbergin mukaan vapaaehtoisuuteen perustuva rekrytointi ei ole tuottanut toivottuja tuloksia.

Bahmutin taistelussa Venäjä menetti jopa 40 000 sotilasta. Grosbergin mukaan Venäjä on pystynyt korvaamaan näitä tappioita, mutta se ei välttämättä riitä saavuttamaan sen tavoitteita. Tästä syystä uusi liikekannallepano olisi suunnitteilla.

“Kaikki nämä vivahteet huomioon ottaen on erittäin suuri todennäköisyys, että samanlainen mobilisaatioaalto käynnistyy kuin syyskuussa. Sellaista kiistatta tarvitaan Venäjän federaation tavoitteiden saavuttamiseksi. Venäjä vaikuttaa vähentäneen hyökkäystensä määrää pitkin kevättä, varsinkin toukokuussa. Grosbergin mukaan se huoltaa joukkojaan”, kertoo eversti Grosberg.

Venäjän federaation yksiköissä on käynnissä uudelleenorganisointi ja korvaaminen. Useita kuukausia rajalla olleita yksiköitä korvataan uudemmilla ja täydennetyillä yksiköillä, samalla kun pyritään pienentämään tappioita tulevaa hyökkäystä varten. Lisäksi hyökkäysoperaatioita on tehty harvemmin, sillä puolustusvalmistelut on asetettu etusijalle.

Hyökkääjän onnistuessa vaaditaan noin kolminkertainen voima verrattuna puolustajaan. Näin ollen Venäjä pyrkii varmistamaan, että sillä on riittävästi joukkoja ja voimaa saavuttaakseen tavoitteensa.

Tilanne on herättänyt huomiota Viron puolustusvoimissa, ja maan on tärkeää seurata tilannetta tarkasti sekä varautua mahdollisiin uhkiin.


Satunnainen:


Vastaavia: