Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2869 artikkelia

0:00

2023/06/16

Ano Turtiaisen delegaatio vierailee Venäjällä, ja he ovat sonnustautuneet pukuihin ja mekkoihin. Brasiliankielentulkki on todellakin tarpeen, sillä keskustelua käydään erilaisista näkemyksistä Venäjästä kuin mitä suomen mediassa kerrotaan.

Välillä haastatellaan Sofiaa, joka osaa kertoa asiantuntevasti ruokailusta, ja Ano komppaa häntä luonnollisesti. Sofia on shokissa, koska hän on ollut aiemmin Monacossa, joten hän on todella järkyttynyt. Perjantaina on luvassa iso päivä, ja porukka on paikalla positiivisella mielellä. Kuvamateriaalia otetaan paljon, ja välillä tuijotellaan Lada-autoja ja niiden esittelijätyttöjä. Kamerat ottavat myös lähikuvaa autojen vanteista.

Ano haaveilee kuuluisasta tuoreesta appelsiinimehusta ja hieroo lisää autotuttavuutta. Hän kehuu hulppeita Lada-autoja, politiikkamielessä hän haaveilee Ladasta, mutta muutoin mieluiten Mercedes-Benzistä. Ano kertoo olevansa maalaispoika, ja hänen seuralaisensa Marko on hankkinut käärmeennahkaliivin. Anon mielestä tietyt kenkämallit ovat museokamaa.Sitten delegaatio suuntaa paikalliseen kodinkoneliikkeeseen. Ano osoittelee maalattuja kiviä ja innostuu jälleen Lada Samaran mainitsemisesta. Hän kävelee käytäviä sämpylät kainalossa ja kertoo, että päivä on ollut antoisa. Passeihin täytyy lisätä virtaa, sillä he ovat menossa tapaamaan Venäjän presidenttiä Putinia. Tapaamiseen osallistuu noin 30 henkilöä, joista Anon porukasta neljä on menossa mukana. Venäjän valtiojohdon edustaja on tuonut mukanaan Rosatom-edustajan, ja Venäjän kauppa lähtee nyt käyntiin. Ano suunnittelee pakotteiden kiertämistä Venäjän kanssa käytävän kaupan helpottamiseksi. Hänellä on nyt avaimet Venäjän kanssa toimimiseen ja verotulojen tuomiseen Suomeen.

Ano alkaa taivutella Suomen valtionjohtoa yhteistyöhön ja pakotteiden kiertämiseen laillisesti. Yleisradio on kertonut Venäjälle, että Turtiainen ei ole virallinen Suomen edustaja, ja paikalla oli myös ranskalainen median toimittaja, joka yllättyi kuullessaan keskustelua Natosta. Ano kertoo, että tilanne on hyvä ja rauhallinen. Nyt hän tajuaa, että Venäjä on vaurauden pesä. Hän on shokissa tästä tiedosta, ja keskustelu palaa jälleen Rosatomiin. Lopuksi mainitaan vielä apulanta-tuotanto jota suomalaiset maanviljelijät tarvitsevat.

Turtiaisen delegaation vierailu buffet-pöydässä Venäjällä herättää varmasti paljon huomiota ja mielipiteitä eri puolilla maailmaa.