10145 latausta vuorokaudessa

8515 artikkelia

2023/04/21

#Traficom’in #Kyberturvallisuuskeskuksen saamat ilmoitukset #kyberuhkista ovat kasvaneet vuosi vuodelta, ja #hyökkäysten luonne on muuttunut #monimutkaisemmaksi ja #monipuolisemmaksi.

Pääjohtaja #KirsiKarlamaa’n mukaan Suomeen kohdistuu päivittäin monen tasoisia #kyberuhkia, jotka vaihtelevat #palvelunestohyökkäyksistä #kiristyshaittaohjelmien levittämisen yrityksiin. #Uhkataso’n nousu on nyt pysyvää, ja #Venäjä’n Suomeen kohdistamaa kyberhyökkäystoimintaa on havaittu entistä enemmän. Tämän uskotaan johtuvan #henkilötiedustelu’n vaikeutumisesta, mikä on pakottanut Venäjän suuntaamaan tiedusteluaan verkkoon. Suomesta on viimeisen vuoden aikana #karkoitettu puolet #itänaapuri’n #vakoojista.

Traficom on tehnyt yhteistyötä muiden #viranomaisten, #yritysten ja #huoltovarmuuskriittisten toimijoiden kanssa #torjuntatoimi’en tehostamiseksi. #Suojelupoliisi’n kanssa tehtävän yhteistyön avulla pyritään ennaltaehkäisemään #kyberhyökkäyksiä ja torjumaan niitä mahdollisimman nopeasti.

Viime aikoina on uutisoitu useista laajoista #palvelunestohyökkäyksistä, jotka ovat kohdistuneet #valtionhallinto’on ja yrityksiin. Tämäntyyppinen ”#haktivismi” eli #hakkerointi, jolla pyritään ottamaan kantaa yhteiskunnallisiin asioihin, on myös lisääntynyt.

Vaikka #Supo tai #Traficom eivät pidä koko #yhteiskunta’a lamaannuttavaa hyökkäystä todennäköisenä, on tärkeää ymmärtää, että #kyberhyökkäykset voivat aiheuttaa merkittävää #vahinkoa organisaatioille ja yhteiskunnalle. #Tietoturvatyötä on tehtävä jatkuvasti, eikä vastatoimiin pidä ryhtyä vasta silloin, kun jotain epätoivottavaa on jo tapahtunut.

Suomen #kyberturvallisuus on siis jatkuvan tarkkailun ja kehitystyön kohteena, ja yhteistyö eri tahojen välillä on avainasemassa uhkien torjunnassa. Organisaatioiden onkin tärkeää panostaa riittävään tietoturvaan ja ymmärtää, että #kyberuhkat ovat todellinen uhka niiden toiminnalle ja koko yhteiskunnalle.


Satunnainen:


Vastaavia: